Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3356 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2015 - 12:28

Türk savunma devleri Katar ile çıtayı daha da yükseltiyor

Büyüt
Küçült
Türk savunma devleri Katar ile çıtayı daha da

Aralarında BMCnin de bulunduğu Türkiyenin savunma sanayi devleri Katara çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 6 Ekimde başlayacak fuarda 70e yakın firma yerli üretim teknolojileri görücüye çıkaracak.

AA

Türk savunma sanayisinin devleri, ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Saninin resmi himayelerinde düzenlenecek olan High-Tech Port by MÜSİADa çıkarma yapacak. Dohadaki fuara BMC, Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan ve THY Teknik başta olmak üzere 70e yakın firma katılacak. High Tech Portun Genel Koordinatörü Hakan Kurt, fuarın sadece Türkiye ile Katar arasında firma ve kurumların katılımlarıyla 6-8 Ekim tarihlerinde Katarın başkenti Dohada gerçekleştirileceğini söyledi.

DİĞER ÜLKELERE KAPALI

Diğer dünya devletlerine kapalı olan fuarın bu anlamda monopol bir iş geliştirme ortamı oluşturmayı hedeflediğini aktaran Kurt “Türkiye ve Katardan toplamda 75 firma ve kurum katılımcı olarak alanda yer alacak. Türkiyeden binin üzerinde katılımcı ve ziyaretçi Katara çıkarma yapacak” ifadelerini kullandı. Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Katar en son büyük alımını Fransız bir firmadan 24 adet savaş uçağı olarak gerçekleştirdi. 24 adet savaş uçağı için 7 milyar dolarlık bir satın alma yaptı. Tam da bu noktada Türkiye gerçekleştirdiği kazanımlarla Katarda Fransaya meydan okuyor. Fransız savunma şirketlerinin önemli bir pazarı olan Katar; diplomatik ilişkilerle artık Türkiyenin pazarı haline geliyor. 5 yılda Katarda 5 milyar dolarlık savunma ve havacılık potansiyelinin Türkler için oluşacağını öngörüyoruz.”

İHRACAT 1.6 MİLYAR DOLAR

Hakan Kurt, savunma alanında Türkiyenin 2004 yılından itibaren kendi ürünlerini geliştirmeye başladığını söyledi. Geçen 10 yılda yıllık 20 milyar doları aşan bir savunma bütçesi olan Türkiyenin bunun yüzde 50sinden fazlasını kendisinin karşıladığını aktaran Kurt, 2014 yılında ise 1 milyar 647 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini dile getirdi. Kurt geliştirilen nihai ürünler taarruz helikopteri ‘Atak, Milli Gemi Projesi (MİLGEM), MPT, Kirpi ve Milli tank ‘Altay gibi ürünlerle gelecek on yıl savunma sanayisinin ihracatta 10 milyar doları yıllık bazda geçebileceğine dikkati çekti.l AA

BMC 7 AYRI ARACI VİTRİNE ÇIKARACAK

Türkiyeden 70 firmanın katılacağı fuarda  BMC de en yeni teknoloji ürünlerini dünya vitrinine çıkaracak.  BMC fuarda 7 tane büyük savunma aracının tanıtımını gerçekleştirecek. Yıllık üretim kapasitesi 22 bin adet olan BMCnin ürettiği Kirpiler fuarlarda büyük ilgi görüyor. Özellikle Tunus, Pakistan, Ukrayna ve Türkmenistan gibi ülkelerden talep alan Kirpi mayınlı saldırılara karşı dayanıklılığıyla biliniyor. Fuarda ayrıca Türkiyenin ilk bölgesel jet uçağı TRJet de Ortadoğuda ilk kez görücüye çıkacak.

 

BMCnin de aralarında bulunduğu Türk savunma devleri geçtimiz hafta da Londradaki fuarda gövde gösterisi yapmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024