Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3123 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ocak 2015 - 16:25

Turizm sektörüne kötü haber!

Büyüt
Küçült
Turizm sektörüne kötü

Rusyada yaşanan ekonomik kriz Türk turizmini etkilemeye başladı. Antalyadaki 5 yıldızlı otellerle çalışan ve yılda 1 milyon turist getiren Rus turizm devinin Türkiyedeki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi. 1 milyar lirayı aşkın cirosu bulunan şirketin mali sıkıntıya girmesine gerekçe olarak ise Mısır ve Rusyada yaşanan ekonomik ve siyasi sorunlar gösterildi.

EN BÜYÜK OPERASYONU

Dünya genelinde 28 ülkede faaliyet gösteren Rus Tez Tour Grubu, Türkiyedeki faaliyetlerini 20 yılı aşkın bir süreden beri Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş. üzerinden yürütüyor. Toplam cirosu 2 milyar doları bulan Tez Tourun en önemli operasyonu Türkiyede. Ancak şirket, özellikle geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren mali sorunlar yaşamaya başladı. Yılın sonuna doğru Antalyada, şirkete yönelik 2 icra takibi yapıldı. Şirket yönetimi, icra takiplerinin önüne geçmek ve şirketin faaliyetlerini sürdürebilmesi için mahkemeye iflas erteleme başvurusu yapılmasına karar verdi.

SİYASİ VE EKONOMİK KRİZ

Geçtiğimiz 14 Ocak günü Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesine Alkan Grup adına başvuran Avukat Şevket Çelik, sunduğu iyileştirme projesi ile birlikte başvuru dilekçesini de sundu. Av. Çelikin mahkemeye sunduğu belgelerde, şirketin yapısından, mali sıkıntıya düşmesine neden olan konulara kadar bir dizi ayrıntılı bilgiye yer verildi. Buna göre, Tez Tourun Türkiyedeki şirketinin mali sıkıntıya girmesine temel sebep olarak, Ukraynada yaşanan iç savaş nedeni ile Rusya ile yaşanan siyasi kriz ve beraberinde gelen mali sıkıntılar ile birlikte Mısırda yaşanan istikrarsızlık gösterildi.

İlgili Haber Ruslar pasaportsuz gelsin

1300E YAKIN OTELLE ÇALIŞIYOR

Başvuru dilekçesinde, Alkan Grupun geçtiğimiz yıl Türkiyeye 1 milyonu aşkın turist getirdiğine işaret edildi. Şirketin Türkiyeye getirdiği turistlerin önemli bir bölümünün Ruslardan oluştuğuna işaret edilerek, Antalyadaki 5 yıldızlı otellerin tamamına yakını ile çalıştıklarına dikkat çekildi. Şirketin getirdiği turistlerin yüksek gelir grubuna hitap eden lüks otellerde ağırlandığına değinilerek, Türkiye genelindeki 40 ilde 1272 otel ile anlaşmalarının olduğuna dikkat çekildi. Şirketin Türkiye genelinde ise 99 turizm acentesi bulunuyor.

 

ÇALIŞAN SAYISI 1500Ü BULUYOR

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Paging.create(2, 1);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024