Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2871 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2015 - 18:05

SunExpress büyümeye devam ediyor

Büyüt
Küçült
SunExpress büyümeye devam

Antalyada Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansanın ortak kuruluşu SunExpress Plazada düzenlenen SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, SunExpressin son üç yılda önemli başarılara imza attığını söyledi.

25İNCİ YILIMIZDA EN BÜYÜK REKORUMUZU KIRDIK

Son 3 yılda başarılı bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Schwaiger, Kuruluşumuzun 25inci yılında en büyük rekorumuzu kırdık. 2014te rekor bir iş hacmi yakaladık. 2014te satışlarımızda, önceki yıla göre yüzde 15lik artış yakalayıp, 1 milyar 25 milyon euroluk gelire ulaştık. 2014te taşıdığımız yolcu sayısı 7 milyon 300 bin olurken, doluluk oranımız ise yüzde 85 olarak gerçekleşti. SunExpress son yıllarda yakaladığı büyümeyle Türkiyenin satışlarda en büyük 50 şirketi arasına girdi. Böylesine güçlü bir büyümenin arkasında 25 ülkeden 3 bin 400 çalışanımız ve tabii ki ana ortaklarımız olan Türk Hava Yolları ve Lufthansanın bilgi birikimi desteği var dedi.

SUNEXPRESSİN 2015 HEDEFİ: 1.1 MİLYAR EURO CİRO

SunExpressin Türkiye ve Almanyadaki pozisyonunu güçlendirdiğini kaydeden Schwaiger, Türkiyede merkezimiz Antalya ve İzmirden yurt içi ve yurt dışı uçuş ağımızı sürekli büyütüyoruz. 2010 yılında Almanyada kurduğumuz SunExpress Deutschland da hem Türkiye hem diğer, İspanya, Mısır, Yunanistan gibi turistik bölgelere uçuşlarıyla başarılı bir trend yakaladı ve kar etmeye başladı. Yakaladığımız bu büyümeyi 2015te sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2015 hedefimiz 1.1 milyar euro ciro, 8 milyondan fazla yolcu oranını yakalamak diye konuştu.

SunExpressin bir iş kolunun da başka havayolları adına uçak işletmek olduğunu belirten Schwaiger, 2015 yılında Anadolu Jetin 29 uçağını uçuracaklarını kaydetti.

50 BOEING SİPARİŞİ

SunExpressin büyüme stratejisi içinde 2014 yılında yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, 10u opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet Boeing 737-800 NG ve Boeing 737-8 MAX için sipariş verdiklerini kaydeden Schwaiger, Haziranda ilk 5 uçağı teslim alacaklarını söyledi.

PETROL FİYATLARI

Gelecek 5 yıl için yeni piyasa arayışında İskandinav ülkeleri ve Fransanın yeni destinasyonları değerlendirdiklerini belirten Paul Schwaiger, Petrol fiyatlarında yaşanan çok büyük düşüş var ama havayollarındaki maliyetlerin de düşmesi beklenemez. Hemen bir yansıması olmasını bekleyemeyiz. Fakat petrol fiyatları bu şekilde kalmaya devam ederse bilet fiyatlarının da düşmesini bekleyebiliriz dedi.

SunExpress Genel Müdürü Schwaiger, 25 yılda dünyanın güneşe uzaklığının 5 katı, 748 milyon 584 bin kilometre uçuş gerçekleştiğini ve bu uçuşlarda 63 milyon yolcu, 1 milyon 200 bin ton bagaj taşıdıklarını söyledi.

SUNEXPRESS 16 YENİ ROTAYA UÇMAYA BAŞLAYACAK

Yaz sezonuyla birlikte İzmir ve Antalyadan Avrupada toplam 16 yeni noktaya daha uçmaya başlayacaklarını belirten SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, Antalya, İzmir, İstanbul, Adana, Alanya/Gazipaşa, Ankara, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzondan yurt dışına haftada 482 uçuş gerçekleşecek. Antalyaya tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayoluyuz ve iç hatlarda da Antalyayı 8 kente direkt uçuşlarla bağlıyoruz. Antalyadan yurt dışına gerçekleştirdiği mevcut 38 destinasyonun arasına tarifeli olarak Paris CDG, Strazburg, Lyon, Nantes, Cenova, Memmingen, Kopenhag, Lüksemburg, Amsterdam ve Stockholmü de ekleyeceğiz. Toplamda Antalyadan 12 ülkede tam 48 dış hat noktasına haftada 267 uçuş gerçekleştireceğiz. İzmirden mevcut 30 yurt dışı hattının yanı sıra, bu yaz sezonunda Belçikada Brüksel, İtalyada Roma ve Milano, Fransada Toulouse, Azerbaycanda Bakü ve İngilterede Londraya da uçmaya başlayacağız. Bu uçuşlarla beraber İzmirden Avrupada 14 ülkede 36 dış hat noktasına haftada 123 uçuş gerçekleştireceğiz dedi.

Faruk Çizmecioğlu, 2015 yılı içinde, en az rakamlarla 200ü kabin, 60dan fazla kokpit ve 30 yer işletmede olmak üzere 350den fazla personel istihdamının söz konusu olduğunu söyledi.

SunExpress Almanya (SXD) operasyonları hakkında bilgi veren SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress Almanyanın 2014te 1 milyon 76 bin yolcu taşıyarak başarılı bir operasyona imza attıklarını söyledi.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024