Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2536 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Temmuz 2016 - 00:57

S&P Türkiyenin notunu kırdı

Büyüt
Küçült
S&ampP Türkiyenin notunu

Türkiyenin 2012 yılında anlaşmasını iptal ettiği ve değerlendirme istemediği uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P), Türkiyenin BB+ olan notunu BBye düşürdü, görünümü ise negatif olarak belirledi.

Hazine Müsteşarlığı ile 2012 yılından bu yana bir anlaşması olmamasına karşın Türkiyenin kredi notunu talep edilmemiş reyting şeklinde değerlendirmeye devam eden S&P, anlaşması olan diğer iki büyük kredi derecelendirme kuruluşunun aksine Türkiyeyi yatırım yapılabilir seviyenin altında derecelendiriyordu.

S&P, bugünkü takvim dışı değerlendirmesinde BB+ olan Türkiyenin notunu bir kademe daha düşürerek BBye indirdi, görünümü ise negatif olarak değerlendirdi.

Hazine ile anlaşması olan diğer iki büyük uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ve Moodys ise Türkiyeyi yatırım yapılabilir seviyede değerlendiriyor.

İlgili HaberDolar yeni tarihi zirvesini gördü

MOODYS DE AÇIKLADI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen başarısız darbe girişiminin ardından Türkiyenin kredi notunu düşürmek üzere gözden geçirmeye aldıktan sonra 17 Türk bankasının da notunu düşürmek için geçirmeye alıyor.

Bankaların notlarının düşürülmek üzere gözden geçirilmesine sebep olarak siyasi ve ekonomik durumdan dolayı ortaya çıkan risklerin değerlendirilme ihtiyacını gösteren Moodys, bu risklerin hükümetin bankalara istendiği zaman yardım edebilme kabiliyeti ve istekliliğindeki potansiyel zayıflama ve bankaların finanslarını olumsuz etkileyecek yerel operasyon ortamında daha çok kötüleşme olduğunu belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024