Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3150 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2015 - 06:35

Sahte hell logosuna dikkat!

Büyüt
Küçült
Sahte hell logosuna

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kmi Büyüközer, dünyada ve Türkiyede sahte hell logosu kullanımının arttığını ve Müslüman tüketicilerin çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Büyüközer, Tayvanda bir firmanın domuz eti içeren ürününde görülen Hell logosu bir kez daha dikkatli olunması gerçeğini gözler önüne serdi. Kurumumuzun yasal haklarını savunan hukuk bürosundaki kardeşlerimizle koordineli iş birliği ile tüketicilerin yanıltılmasını önlemek için bu tür sahtekarlıkların önüne geçmeye çalışıyoruz dedi.

Büyüközer şunları söyledi:

GİMDES kuruluş tarihi olan 2005 yılından itibaren Hell ve Tayyib üretim konusunda Müslümanlara hizmet etmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hizmetler sürdürülürken çok açık, çok şeffaf ve takva çizgisini muhafaza eden bir kurum olmaya dikkat ederek, GİMDES Hell ve Tayyib Standardından taviz vermeden yoluna devam etmektedir. GİMDES olarak Hell ve Tayyib ürün Sertifikalandırma hizmetine başladığımız tarihten itibaren bir çok art niyetli ve düşünceler ile mücadele etmekteyiz.

Son günlerde medyaya da yansıyan haberlerden sonra Hell, Haram, Hell Üretim, Hell Ürün kavramlarının yeryüzünde değiştirilemeyeceği, üzerinde oynanamayacağı, kimsenin tekeline alamayacağı ve sahtesini yapamayacağı gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır. Sahte logo kullanımı bu konudaki kaos ortamının ne durumda oldu»unu bizlere biraz daha net göstermektedir. Artık eskiye göre daha bilinçli ve şuurlu tüketici kitlelerin olduğunu görmezden gelerek utanmadan sahte Hell Logo kullanımına yönelmektedirler. Gün geçmiyor ki firmaların haksız bir şekilde Hell logo kullanımına şahit olmayalım. Ancak son karşılaşılan durum tabiri caizse bu kadarda olmaz dedirtecek hale getirdi. Üründe GİMDESten sertifikalı olmadığı halde GİMDESin sertifikalı firmalarına verdiği hell logosu kullanılmış Bu vehametin yanında ambalajın üzerine yazılan adresteki firmaya ulaştığımızda firma bilgilerinin taklit edilerek ürünün çıkartıldığını ve böyle bir ürün üretmediklerini belirttiler. Yani logo sahte ürünün kendisi de sahte.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024