Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2859 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2015 - 08:29

MÜSİADdan engelli öğrenciye staj imkanı

Büyüt
Küçült
MÜSİADdan engelli öğrenciye staj
Ekonomi Haberleri › MÜSİADdan engelli öğrenciye staj imkanı haberi Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere staj imkanı sağlanmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, imza töreninde yaptığı konuşmada, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere sahip çıkmalarının kendilerinin de görevi olduğunu ifade ederek “Genel merkez olarak yapmamız gereken, adıyla sembolik bir değer taşıyan bu protokolü sadece genel merkezlerimizde değil, farklı yerlerdeki şubelerimizde de üyelerimiz üzerinde farkındalık oluşmasını sağlamak, gerekli adımlarını atmak, desteğini, ilgisini yerine getirilmesini sağlamak, sadece kağıt üzerinde kalan iki imza olarak bırakmamak” dedi.

11 bin öğrenci eğitim görüyor

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ise ilk defa bu tür bir işbirliğine girdiklerini, öğrencilerin her yıl staj problemlerinin oluştuğunu aktararak, “Amacımız öğrencilerin yaptığı ürünlerin iş gücü piyasasında kabul görmesini sağlamak” diye konuştu. Mesleki eğitim merkezlerinde 11 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Güngör, staj dönemi gelen öğrencilerin bu protokolden yararlanacağını kaydetti. Protokol kapsamında MEB, İl Milli Eğitim aracılığıyla Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezleri ile Özel Eğitim Meslek Liselerinde eğitim gören öğrencilerden staj yapacaklar MÜSİADa iletecek. MÜSİAD bu öğrencilere uygun staj imkanları sağlanması için çalışmalar yürütecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024