Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2578 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2015 - 10:19

Merkez yarım değil 2 puan indirirse işimize yarar

Büyüt
Küçült
Merkez yarım değil 2 puan indirirse işimize
Ekonomi Haberleri › Merkez yarım değil 2 puan indirirse işimize yarar haberi İş dünyası gözünü Merkezin 24 Şubattaki toplantısına çevirdi. Beklenti faizlerin düşürülmesi yönünde. Renault Mais Genel Müdürü Aybar Ancak 2 puanlık indirim işimize yarar dedi.

İş dünyası Merkez Bankasının 24 Şubat salı günü gerçekleştireceği toplantıya odaklandı. Merkezin faiz kararı merakla beklenirken, birçok sektörden de indirim yapılması yönünde tepkiler geliyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, faizlerde 50 baz puan indirimin otomotiv kredilerinde kendisini çok fazla göstermediğini belirterek “Genel olarak 200 baz puan gibi bir indirim olursa biz otomotiv kredi formüllerinde kendimizi çok daha net gösteririz” dedi. Faizlerin otomobil satışlarında önemli bir faktör olduğunu belirten Aybar, Türkiyede enflasyonun düşme eğiliminde olması, büyüme parametrelerinin Orta Vadeli Plana uygun şekilde gelişmesi ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin cari açığa yapacağı katkı göz önünde bulundurulduğunda, faizleri aşağı çekecek bir gelişmeyi beklediklerini söyledi.

Yerli oto elektrikli olmalı

Merkez Bankasının 24 Şubatta en azından 50 baz puan kadar indirim yapabilmesini beklediklerini aktaran Aybar “Ama bu 50 baz puan vesaire otomotiv kredilerinde kendisini çok fazla göstermiyor. Bunun ufak bir tehlikeli boyutu var. Faizler inince dövizde yukarı çıkış oluyor. Döviz çıkınca da maliyetler olumsuz etkileniyor. Bu denge ne kadar olur onu göreceğiz. Ama genel olarak 200 baz puan gibi bir indirim olursa bizim otomotiv kredi formüllerinde kendisini çok daha net gösterir” dedi. Aybar, ayrıca yerli marka aracın elektrik motorlu üretilmesi gerektiğini belirterek “Artık fosil yakıtı düşünmeyeceğiz. İlk başta gereken büyük yatırım, devletin ciddi katkısını gerektiriyor. Çünkü müteşebbisler pek cesaret edemiyor” diye konuştu.

SEÇİM SONRASI YATIRIMLAR ARTACAK

Dünya otomotiv pazarının yüksek oranlarda olmasa da büyümesini sürdüreceğini aktaran Aybar, Türkiyenin de dünyadaki konumunu daha sağlamlaştıracağı ve öne çıkacağı yeni yatırımlarla daha çok sayıda ve çeşitte araç üretilebilir hale gelmesi gerektiğini ifade etti. İbrahim Aybar, “Bizi dünyada başa doğru götürecek olan bu konu son derece önemli. İnşallah bu yıl seçimlerden sonraki yeni uzun vadeli ekonomik dönemde, daha çok yeni yatırımla çok daha yerli aracı çeşitlendirerek üreteceğimiz dönemi yaşarız” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024