Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1981 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Temmuz 2016 - 17:13

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı

Büyüt
Küçült
Merkez Bankası kritik faiz kararını

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), beklendiği gibi faiz koridorunun üst bandını 0.25 puan indirdi, politika faizine ise dokunmadı.

PPKnın ardından yapılan açıklamada, faiz koridorunun üst bandı olarak bilinen marjinal fonlama oranının yüzde 9.00dan yüzde 8.75e indirildiği belirtildi.

Açıklamada, koridorun alt bandı olan Merkez Bankası borçlanma faizinin yüzde 7.25 düzeyinde ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizinin de yüzde 7.5 düzeyinde sabit tutulduğu belirtildi.

Merkez Bankası, Martta 13 ayın ardından ilk kez koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 0.25 puanlık indirimle yüzde 10.50 düzeyine çekmiş, koridorun üst bandı Nisanda da 0.50 puan indirmle yüzde 10.0a ve Mayısta da yüzde 9.50ye ve Haziranda yüzde 9.00a gerilemişti.

Yurt içi gelişmelere bağlı olarak piyasalarda dalgalanmalar yaşandı

Açıklamada, darbe girişimi ve piyasalara etkileri, Yakın dönemde yurt içi gelişmelere bağlı olarak piyasalarda dalgalanmalar yaşanmıştır. Kurul, alınan likidite tedbirlerinin piyasalardaki oynaklığı sınırladığı değerlendirmesinde bulunmuştur diye değerlendirildi.

Açıklamada, Bu doğrultuda Kurul, para politikası etkinliğine sağladığı katkı da dikkate alınarak, sadeleşme yönünde ölçülü ve temkinli bir adım atılmasına karar vermiştir denildi ve eklendi:

Enfyasyonda belirgin bir artış gözlenebilir

Kurul, işlenmemiş gıda ve tütün fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak kısa vadede enflasyonda belirgin bir artış gözlenebileceğine dikkat çekti. Çekirdek enflasyonun ise kademeli düşüşünü sürdürmesi bekleniyor. Bununla birlikte, enflasyon görünümüne dair gelişmeler likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasını gerektiriyor... Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecek.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024