Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3936 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2017 - 16:08

Mazda, dizel gibi çalışan benzinli motor üretti

Büyüt
Küçült
Mazda, dizel gibi çalışan benzinli motor
Skyactiv-X benzinli motorunu tanıtan Japon üretici Mazda, yüzde 30 daha fazla tork sunan yeni teknolojide benzinli araçlarda yaklaşık yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlamayı başardı.

Japon otomobil üreticisi Mazda, yeni nesil Skyactiv-X benzinli motorunu tanıttı. Dizel motorlar kadar verimli olduğu belirtilen ve yerini aldığı motora göre yüzde 30 daha fazla tork sunan yeni teknoloji, içten yanmalı motorlar için bir yenilik olarak sıkıştırmalı ateşleme sistemi ile çalışıyor.

Mazda, 2019 yılındaki araç modellerine yerleştireceği bu ünite ile söz konusu teknolojiyi seri üretim otomobillerinde kullanan ilk marka olacak. 

Motorun çalışma prensibi dizellerde olduğu gibi, yakıt-hava karışımının yüksek basınç ile pistonlar tarafından sıkıştırılıp ani şekilde yanması üzerine kurulu. Skyactiv-X, mevcut motora göre yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlayacak. 

Yeni motor teknolojisi, aynı zamanda Mazda ın 2008 yılındaki benzer motorlarına nazaran da yüzde 35-45 daha yüksek verimlilikle çalışıyor.

Mazda Başkan Yardımcısı Akira Marumoto, Skyactiv-Xin diğer markalara tedarik edilmeyeceğini belirtirken, otomobil dünyasında Mazda ın bu hamleyle Daimler ve General Motors gibi rakiplerinin önüne geçebileceği konuşuluyor.

Mazda ın otomobil motor mühendisliği firması olan AEMSS Başkanı Ryoji Miyashita, bu gelişmeyi Sektörde çığır açacak bir yenilik. şeklinde yorumladı.

 

Japon üretici Mazda, geçtiğimiz günlerde şirket hisselerinin yüzde 5 hissesini açıklanmayan bir fiyat karşılığında Toyotaya satmış ve ABDde 1.6 milyar dolar yatırımla da ortak bir fabrika kurma kararı almıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024