Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2615 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2015 - 00:03

Libyadaki Türk şirketlerine şok!

Büyüt
Küçült
Libyadaki Türk şirketlerine

Abdullah es-Seninin başbakanlık ettiği Tobruk Hükümetinin resmi internet sayfasında yer alan habere göre, Dün Beyda kentinde olağanüstü toplanan geçici hükümetin bakanlarının Türk şirketlerini Libyadan çıkarma kararı aldığı belirtildi. Haberde ayrıca Toplantı kapsamında yabancı şirketlerle yapılan tüm proje sözleşmelerinin gözden geçirilmesine karar verildiği dile getirildi.

TOBRUK HÜKÜMETİ NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDI

Çift başlı yönetimin ülkedeki gerginliği artırdığı Libyada, doğuda Seninin başbakanlık ettiği Tobruk Hükümeti; batıda ise Türkiyenin desteklediği Trablus Hükümeti bulunuyor. Uluslararası kamuoyunun büyük bölümü tarafından tanınan Tobruk Hükümeti, Türk şirketlerine yönelik neden böyle bir karar aldığını belirtmedi. Ancak Tobruk Hükümeti, geçmişte Türkiyeyi, Libyanın batısındaki rakip hükümetten yetkilileri ağırladığı için eleştirmişti.

Seni, geçen hafta da Türkiyeyi Libyanın içişlerine karışmakla suçlamış ve Libyada faaliyet gösteren Türk şirketlerini ülkeden çıkarmakla tehdit etmişti. Bunun üzerine Türk Dışişleri, Tobruk Hükümetini uyararak, Hasmane ve temelsiz açıklamalardan kaçınmalarını bekliyoruz cevabını vermişti. Dışişleri ayrıca, Türkiyenin Muammer Kaddafinin 17 Şubat 2011de devrilmesinden bu yana Libyanın yeniden imar ve inşası ile devlet kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi için sağladığı desteğe vurgu yapmıştı.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Trablus Hükümetinin kontrol ettiği başkent Trablus, Misrata, Bingazi ve Beni Velid kentlerinde ticari faaliyetlerde herhangi bir yasaklama ve engelleme ile karşılaşılmazken çatışmalar sebebiyle Libyadaki Türk vatandaşları tahliye edilmişti. Tobruk Hükümetine bağlı güçler ülkenin doğusunda Tobruk, Beyda ve Ecdebiye kentleriyle batıda Zintan ve Zaviye şehirlerini elinde bulunduruyor.

Libyada mahsur kalan işçiler geçen eylül ayında yurda böyle dönmüştü...

15 MİLYAR DOLARLIK İŞ YAPIYORLARDI

2011den önce Libyada 15 milyar dolarlık iş yapan Türk şirketleri iç savaşın ardından şantiyelerindeki çalışmaları durdurmuştu. O tarihte ülkede 3 bin Türk çalışan bulunuyordu. Bölgede uzun süre boyunca Türk şirketlerinin şantiyeleri yağmalandı. Bazı Türk firmaları alacaklarını tahsil etmek için uluslararası mahkemelere başvurdular.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024