Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2721 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2016 - 14:56

Konut kredisinde peşinat yüzde 20ye iniyor

Büyüt
Küçült
Konut kredisinde peşinat yüzde 20ye

Darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için harekete geçen Emlak Konut GYOnun eylem planının detayları da ortaya çıkmaya başladı. 

Haberturkün haberine göre, planda satılacak evler için peşinatın ise yüzde 25 değil, yüzde 20 olacağı öğrenildi. Bilindiği gibi BDDK kurallarına göre konut kredisi almak için, vatandaşın cebinde toplam tutarın en az yüzde 25inin peşin bulunması gerekiyor. Emlak Konutun açıklayacağı projede peşinat tutarının yüzde 20 istenecek olması, 250 bin TLlik bir konutun 62 bin 500 TL yerine 50 bin TL peşinat ile alınabilmesi demek.

Halen piyasada en ucuz kredi faizi aylık yüzde 1.12 düzeyinde bulunuyor. Emlak Konutun projesi ile örneğin 100 bin liralık bir kredinin aylık taksidi 1.519 lira yerine 1.234 lira olacak. Vatandaşlar ayda 285 lira 10 yıl boyunca da 34 bin 158 lira daha az faiz ödeyecek. Eğer bu finansal plan olmaz ise faiz oranının enflasyona endeksleneceği bir formül üzerinde çalışılıyor. 

YÜZDE 80İ İSTANBULDA 15 BİN ADET DAİRE İÇİN

Emlak Konutun üzerinde görüşmeler yürüttüğü kampanya ile yüzde 80i İstanbulda olmak üzere Türkiye genelinde yapılmakta olan 30 hasılat paylaşımlı projesinde tarihinde görülmemiş kolaylıklar sağlanacak. 15 bin bağımsız bölüm için düzenlenecek kampanya kapsamında tüketicilere, mevcut hiçbir bankanın veremeyeceği düşük faiz oranları, vadeler ve peşinat kolaylığı sunulacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024