Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1811 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Temmuz 2016 - 13:14

Karşılıksız çekler yeniden tırmanışta

Büyüt
Küçült
Karşılıksız çekler yeniden

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin verilerine göre; karşılıksız çek tutarı Mayıs ayında yüzde 50 gibi yüksek oranda artışla 2.7 milyar liraya yükseldi. Risk Merkezinin verilerine göre, karşılıksız çek tutarı Şubat ayındaki 2.7 milyar liralık düzeyinden Mart ayında 2.2 milyar liraya ve Nisan ayında da 1.8 milyar liraya gerilemişti. Buna göre; Mayıs ayında bankalara ibraz edilen en az tutar ve adetler bin liraya kadar olan çeklerde gözlenirken karşılıksız çekler içinde en çok adet ve oranın da bu aralıkta yer aldığı belirlendi.

TBB Risk merkezi verilerine göre, protesto edilen senetlerin adetlerinde azalma yaşanırken tutarlarındaki yüselme sürüyor. Buna göre, 2014 yılının ilk beş ayında 401 bin adet olan protesto edilen senet sayısı, geçen yıl aynı dönemde 392 bin adete ve bu yılın aynı döneminde de 386 bin adete düştü. Buna karşılık 2014 yılının ilk beş ayında 3.0 milyar lira olan protesto edilen senet tutarı, geçen yılın aynı döneminde 3.6 milyar liraya ve bu yılın aynı döneminde de 4.3 milyar liraya tırmandı.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024