Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2097 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 11:48

İskenderde çok önemli uyarı: O isimleri kullanamazsınız

Büyüt
Küçült
İskenderde çok önemli uyarı: O isimleri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası; Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ile Türkiye Fırıncılar Federasyonuna İskender Döneri ile ilgili uyarı yazısı gönderdi.

Yazıda Türkiye çapında İskender Dönerinin türevleri olan isimlerle satış yapıldığına dikkat çekilerek, bunun marka ihlaline neden olduğu belirtildi. Uyarı yazısında şu ifadeler dikkat çekti:

HANGİ İSİMLER KULLANILAMAZ?


İskender Dönerinin türevleri olan İskender, İskender Kebabı, Hakiki İskender Kebabı, Bursa İskender Kebabı, İskender Kebapçısı, Kebapçı İskender, Bursa Kebapçı İskender isimli markaların 1996 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiş olduğu ve marka sahiplerinin izinleri alınmadan Türkiye genelinde haksız olarak kullanılmasının marka ihlaline sebep olacağı belirtilmiştir.

HAKLAR MARKA SAHİBİNDE

Marka tescillerinden doğan hakların kapsamı, TPEnin Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede düzenlenmiş olup, marka tescillerinden doğan haklar münhasıran marka sahibine ait olmaktadır. Bu kapsamda esnaf ve sanatkarların imal ettikleri ürünlerde İskender Dönerinin türevleri olan söz konusu tescilli markaların ismini kullanmamaları gerekmektedir. Esnafın idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için bilgilendirilmeleri gerekir.

Erdinç ÇELİKKAN / ANKARA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024