Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3186 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2017 - 11:13

İnşaat Sektöründe Bürokrasi Hafifletiliyor.

Büyüt
Küçült
İnşaat Sektöründe Bürokrasi
Hükümet, Türkiye ekonomisinin itici gücü ve yaklaşık 2.2 milyon kişiye istihdam yaratan inşaat sektörüne destekleri artırmak için harekete geçti.

Türkiye Ä°nÅŸaat Sanayicileri Ä°ÅŸveren Sendikası ın konuÄŸu olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sektöre iliÅŸkin kritik altı düzenlemenin yapılacağını söyledi. Elvanın verdiÄŸi bilgiye göre inÅŸaat izin süreçleri kısalırken, ruhsatlar tek imzayla verilecek. Ä°nÅŸaat malzeme standartları güncellenecek. Yenilikçi uygulama ve malzemeler teÅŸvik edilecek. SözleÅŸmeler yoluyla yerli girdi kullanımı artırılacak. Kentsel dönüşüm yerli imalat sanayi için yenilikçi ürün üretilmesi yönünde deÄŸerlendirilecek.

YENÄ° TEDBÄ°RLER GELÄ°YOR

Sektörün son 15 yılda ortaya koyduÄŸu büyüme performansına dikkat çeken Elvan, Ä°nÅŸaat izin süreçlerini kısaltacak ve inÅŸaat ruhsatlarını tek imzayla vereceÄŸiz. Yenilikçi uygulama ve malzemelerin kullanılmasını teÅŸvik edeceÄŸiz. Ä°nÅŸaat sanayisinde yerli girdi kullanımını, yenilikçi ÅŸartname ve sözleÅŸmeler yoluyla artıracağız. Yapım kalitesinin denetlenmesini saÄŸlayacağız. Kentsel dönüşümü, yerli imalat sanayi için yenilikçi ürünlerin üretilmesi yönünde deÄŸerlendireceÄŸiz dedi.

KAYNAKSABAH



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024