Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2647 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2015 - 06:43

İkinci el araca1 yıl garanti

Büyüt
Küçült
İkinci el araca1 yıl
Ekonomi Haberleri › İkinci el araca1 yıl garanti haberi İikinci el araç satışında 1 yıl garanti verdiklerini belirten Umran Oto Ekspertizin sahibi Özer, garanti süresi bitmiş araçlara da aynı hizmeti verdiklerini söyledi.
Varol Nalbant

İkinci el araçların alım satımında oluşabilecek güvensizlik, dolandırıcılık, kabahatli mal satımı mağduriyetleri yeni sistemle tarihe karışacak. Geçen yıl yürürlüğe giren 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna bağlı hazırlanacak yönetmelikle ikinci el araç alım satımı yapan özel kişiler ve galerilerin garantisiz araç satamayacağına dikkat çeken  Umran Oto Ekspertiz Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Özer, kendilerinin yönetmeliği beklemeden ikinci el otomobilere ve garanti süresi dolmuş araçlara 1 yıl garanti verdiklerini kaydetti.

350 lira karşılığında yapılıyor

Özer “Bu sistemi araştırıp geliştirip en ekonomik haliyle Türkiye piyasasına uyarladık. Tüm araçlara 150 liraya tam kapsamlı ekspertiz raporu hazırlıyoruz, isteyene tamamı 350 liraya aracına 1 yıl garantide alabiliyor. Bu sistemle ikinci elde kimse kimseyi kandıramayacak, araç alım satımı yapanlar çok daha rahat işlemlerini yapacaklar, aracına değer biçmek isteyenler garantili değer ekspertizindende yararlanabilecekler. Bizi bilen alıcı Vandan İstanbuldaki aracı beğenip bize göndertiyor yada bize aldırtıyor, ekspertizini yapıp bilgileri öğrenip satıcıdan aracı güvenle alıyor” diye konuştu.

Detaylı rapor

Özer, şu bilgileri verdi: “Araç alacak yada satacak kişi aracı ekspertiz merkezimize getirip 65 lira ödeme yaparak aracına 2 mekanik, 2 kaporta-boya, 2 tanede otomobil uzmandan oluşan ekibimizin yönettiği test alanına alarak gerekli tüm kontrollerini yaparak detaylı rapor hazırlıyorlar. Bu raporda aracın değişen boyanan kaporta aksamı, motorunun verimlilik yüzdesi, elektronik ekipmanların ve araç kontrol merkezlerinin durumu, lastiklerin modelinin aynı olup olmadığına varana kadar incelenerek raporlanıyor. Varsa yapılması gereken onarımlar söyleniyor fakat kesinlikle yaptırılacak yer söylenmiyor. Araç sahibi yaptıracağı yeri kendi seçiyor. Araç sorunsuz ise 282 lira ilave ücretle 1 yılık garanti satın alınarak yola çıkılabilir. Bu garantiyle birlikte 8 bin liralık her türlü tamir işlemi, 400 liralık araç çekici hizmeti, araç tamiri uzun sürecekse sınırsız km li daimi ikamete geri dönüş yada seyahate devam garantisi, 2 gece konaklama, onarılan aracın alınması için araca sınırsız ulaşım, 250 lira emanet otopark hizmeti ücretsiz veriliyor.

7 yaşından küçük araçlara da veriyor

Garanti süresi bitmiş ancak arancını garanti kapsamına almak isteyenlere de hizmet veridiklerini kaydeden Özer “Garantiye alınacak araçlardan binek olanlar 7 yaşını doldurmamış 150 bin kmden aşağı olanlar, Ticari araçlarda ise 5 yaşını doldurmamış ve 200 bin kmyi geçmemiş olma kriterleri var. Ekpertizi geçen araçlara binekte 12 ay 15 bin km ticari de 12 ay 25 bin km Tur Asist garantisi veriliyor” dedi. Özer, “İstanbulda 3, Antalyada da bir şubemiz var. Bir yıl içinde artı 18 şubemiz daha olacak” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024