Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3003 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Temmuz 2015 - 11:15

İddialara cevap vermek yerine yayınlayanları suçlamayı seçti

Büyüt
Küçült
İddialara cevap vermek yerine yayınlayanları suçlamayı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Doğan Grubunun 6 Milyon liralık vergi kaçırıldı iddiasıyla Aydın Doğanın kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boynerin de aralarında bulunduğu üst düzey 17 yöneticinin ifadesinin aldığına dair Starın haberi Doğan Grubunu rahatsız etti.

Doğan Grubu iddialara yanıt vermek yerine ‘soruşturma gizliydi nasıl sızdığının peşine düştü. Doğan  6 milyon liralık vergi kaçakçılığı iddiasıyla ilgili yapılan açıklamada, iddialara cevap yerine, haber yapan basın kuruluşlarını suçladı.

Açıklamada, “Gizli bir muhbir tarafından ortaya atılan iddia üzerine başlatılan soruşturma dosyası hakkında gizlilik kararı verilmiş iken, avukatların dahi göremediği şüphelilerin ifadelerinin bir kısım medyaya servis edilerek karalama kampanyası başlatıldığı görülmektedir” denildi.

6 milyon kaçırdığı iddia ediliyor

Soruşturma dosyasında 2008 yılında Petrol ofisinin yaptığı Rusyadan getirttiği ham petrolü İngiltereden kurduğu paravan şirketler üzerinden getirtmiş gibi gösterdiği ve bu yolla 6 Milyon liralık vergi kaçırdığı iddia ediliyor. Bu şirketler arasında POİT ve POUK adlı iki şirket bulunuyor. 2005 yılında Bahama adalarında bir şirket satın alıp, şirket feshedilerek şirketin ismini POİNT olarak değiştirildi. Bu şirket üzerinden Doğan Grubunun yüklü miktarda vergi kaçırdığı iddia ediliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024