Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4522 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2014 - 18:18

Hamsi tavan yaptı!

Büyüt
Küçült
Hamsi tavan

Orduda ava çıkan balıkçılar, az miktarda hamsiyle dönüyor. Hamsinin az olması nedeniyle fiyatı da tezgahta 13 liraya kadar çıktı.

Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, geçen yıllara göre bu yıl hamsinin Karadenizi erken terk etmeye başladığını belirtti.

Yaklaşık 15 gün önce kilogramı 3,5 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatının oldukça arttığını vurgulayan Gönül, Hamsinin 13 liraya çıkan fiyatı, son yılların en yüksek rakamıdır. Bu bir rekordur dedi dedi.

Avın başladığı ilk dönemde balıkçının yüzünü güldüren hamsi avının durma noktasına geldiğine işaret eden Gönül, balıkçıların hamsinin erken göç etmesiyle artık umduklarını bulamadıklarını anlattı.

Hamsinin bugünlerde Rusyaya doğru göç etmeye başladığını bildiren Gönül, Zaten Karadenizde av sahası çok dar. Bu yıl balıkçılar için hamsi sezonu sona erdi diyebiliriz. Böyle giderse fiyatlar daha da yükselecektir diye konuştu.

Gönül, Karadenizde hamsinin yerini istavrite bıraktığını sözlerine ekledi.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024