Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2720 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mart 2015 - 14:42

Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi

Büyüt
Küçült
Ermenekte madenci ailelerine tapuları
Ekonomi Haberleri › Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi haberi Ermenekte maden ocağında hayatını kaybeden 18 madenci ailesine TOBB tarafından alınan evlerin tapuları dağıtıldı. Bakan Elvan, ikinci tapuların da yakında verileceğini söyledi.

Karamanın Ermenek ilçesinde maden ocağında hayatını kaybeden 18 madencinin ailesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından alınan evlerin tapuları düzenlenen törenle dağıtıldı. Ermenek Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi salonundaki törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, il ve ilçe protokolü ile madenci aileleri katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, madenci ailelerinin millete emanet olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu “Bu millet her zaman emanetine sahip çıkmıştır. Sağolsun bakanlarımız bu emanete sahip çıktı. İlk günden bu yana Ermenek ve ailelerimiz yalnız bırakılmadı. Bizde TOBB olarak üzerimize düşen vazifeyi seve seve üstlendik. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine birer ev hediye etme sözü vermiştik. Bugünde bu sözü yerinde tutmaya geldik. Şunun da farkındayız, elbette acıyı yaşayan bilir ve hiçbir şey acıyı hafifletmez. Ama bizlerde geride kalanların yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizin emaneti olan çocuklarının sahipsiz kalmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bu milletin en zor günlerde nasıl birbiri ile dayanışma içinde olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu evleri kendilerine verirken onların hayatının bir nebze olsun kolaylaştıracak adımları atma gayreti içindeyiz” dedi.

İkinci evleri yakında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da yaptığı konuşmada, madenci ailelerinin üzüntüsünü yakından hissettiklerini vurguladı. Bakan Elvan “Elbette bu 18 canımızı geri getiremeyiz ama bu süre zarfında gereken çabayı gösterdik. Bu kardeşlerimizin acısını dindirme yönünde yoğun bir çaba sarfettik. TOBBa teşekkür ediyorum 18 ailemize birer ev hediye ettiler” dedi. Bakan Lütfi Elvan, hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla madenci ailelerine ikinci evlerinin de kısa sürede teslim edileceğini, ailelerin bu evlerden elde edecekleri kira gelirinin bütçelerine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

YILDIZ: TÜRKİYE KÖMÜR MADENLERİNİN YARISI KAPALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise konuşmasında, Türkiyede kömür madenlerinin yarısının iş güvenliği nedeniyle kapatıldığını kaydetti. Bakan Yıldız, “Ermenekteki bu acı Edirneden Karsa kadar hissedildi. Katlanılabilir bir acı değil. Ve buradaki her türlü feveranın normal olduğunu ve bunun hep beraber kardeşhane paylaşılması lazım geldiğini vurgulamak isterim. Bir yandan istihdam olsun, bir yandan burada iş imkanı oluşsun ve Türkiyede bu kaynakların oluşması açısından hep beraber gayret gösteriyoruz. Ama bunlarında çalışma hayatına uygun olması lazım. Türkiyede şuanda hep beraber oluşturmaya çalıştığımız bu gayretlerle beraber bir rakam vermek isterim.

O rakam bizim Türkiyedeki madencilikle alakalı 559 tane yer altı madeni var. Bunun 217 tanesi kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller ile her hangi bir sıkıntı ve benzer bir kaza yaşanmaması adına bunun yarısı kapatılmış durumda. Her ne kadar istemiyor olsak ta, bu acıyı paylaşırken bu rakamları da vermemiz gerekiyor. Bunların içerisinde Ermenekte olanlarda var. Ermenekte son yaptığımız çalışmalarda 3 ocaktan 2sinde bu şartlar yerine getirildi ve açılıyor. Ve bütün ocaklar Ermenekte açık olarak faaliyetine devam etmiş olacak” diye konuştu.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024