Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2946 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 AÄŸustos 2016 - 21:03

E-ticaret 15 Temmuzun ardından hızla toparlandı

Büyüt
Küçült
E-ticaret 15 Temmuzun ardından hızla

300ü aşkın yerli ve yabancı online alışveriş sitesini tek çatı altında toplayarak, yaklaşık 10 milyon ürüne cazip şartlarda erişim imkanı sağlayan Avantajix.com; İstanbul, Ankara ve İzmirde 11-15 Temmuz ile 16-31 Temmuz tarihleri arasındaki e-ticaret verilerini karşılaştırdı.

Verilere göre, darbe girişiminin kamuoyunca öğrenildiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkın meydanlara ve havaalanlarına davet edildiği 15 Temmuz gecesi saat 23.00ten 16 Temmuzun sabahına kadar online alışveriş sıfıra yakın seviyelerde seyretti.

KISA SÃœREDE TOPARLANDI


17 Temmuz Pazar gününü de normal günlerin yüzde 80 altında rakamlarla geçiren e-ticaret sektörü, 18 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hızla toparlanma eğilimine girdi.

15 Temmuzun etkisi kısa sürse de her yıl yüzde 25ler civarında büyüyen e-ticaret sektörü, ilk kez bir ayı eksi büyümeyle kapattı. Temmuz 2016da online alışverişteki düşüş, bir önceki aya göre yüzde 17 oldu.

16-31 Temmuz arasındaki online alışveriş ise, Temmuzun ilk yarısına göre yüzde 27 daha düşük gerçekleşti.

Avantajix Temmuz 2016 online alışveriş grafiği

TEMMUZDAKÄ° KAYIP AÄžUSTOSTA REKORLA TELAFÄ° EDÄ°LECEK

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, e-ticaretin olaylara son derece hızlı tepki verdiğini, yaşanan gelişmelere paralel olarak e-ticaret rakamlarının anlık değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Avantajix verileri resmi rakamlara yansıtıldığında e-ticaret pazarında Temmuz ayında yaşanan küçülmenin 1 milyar TL civarında olduğunu kaydeden Kayral, şunları söyledi:

TÜİK ve BKM verilerine göre, Temmuz ayında internetten yapılan alışverişin 7 milyar TL civarında olması bekleniyordu. Yüzde 17 küçülme ile birlikte bu rakam muhtemelen 5.8 - 6 milyar liraya düştü. Bu küçülmenin baslıca nedeni 15 Temmuz sonrası memurlara getirilen izin yasağının, otel konaklama satın almalarını düşürmesi, Bu yasak şu anda kalkmış durumda ve çok yoğun satın almalar yaşanıyor. Ağustos ayında, Temmuzdaki 1 milyar TLlik kaybı fazlasıyla telafi edecek rekorların kırılması bekleniyor.

Avantajix hakkında

Kayral,  Avantajix.com hakkında da şu bilgileri verdi: Avantajix internetten para dağıtan bir site. Konsept oldukça orijinal ve Türkiyede bir ilk. 300ü aşkın seçkin online alışveriş mağazasını tek çatı altında topladık. Biz bu online mağazalara müşteri gönderiyoruz. Müşteri bu mağazalardan alışveriş yaparsa, mağazadan komisyon alıyoruz. Bu komisyonu müşteriye veriyoruz. Böylelikle sadece bir fazla tık ile müşteri hiç hesapta olmayan para kazanmış oluyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024