Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2931 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2016 - 04:22

Dolarda Rusya etkisi

Büyüt
Küçült
Dolarda Rusya

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün St. Petersburg kentinde yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesi konusunda açık bir uzlaşı olduğunu, görüşmenin ardından genel havanın son derece olumlu olduğunu söylemişti. Görüşme sonrasında ise Erdoğan, Görüşmeler neticesinde siyasi, iktisadi alanlarda iki ülke arasındaki ilişkileri tekrar olması gereken seviyelere çıkarma kararı aldık derken, Putin ise Türkiye ile ilişkilerin tümüyle onarılmasını istiyoruz ve bunu yapacağız dedi.

Denizbank Özel Bankacılık Grubu Yönetmeni Orkun Gödek hafta başından bu yana yerel varlıklara olumlu bakış olduğunu, Moodysin kısa vadede ülke notunu korumuş olması her ne kadar piyasanın beklentisi dahilinde olsa da varlıklara yönelik pozitif algının oluşmasına neden olduğunu söyledi. Gödek, Diğer yandan IIF, BofA gibi kuruluşlardan son dönem içerisinde gelişmekte olan ülke varlıklarına yönelik pozitif yönde para girişi olduğuna yönelik değerlendirmeler geliyor. Türk varlıkları da bu havadan sınırlı düzeyde de olsa etkilendi. 2.99-3.02 bandı arasındaki sıkışma aşağı yönde kırılmayı başarınca satışlar hızlandı.

TL ile aynı sepette fiyatlanan Güney Afrika, Brezilya gibi ülke para birimlerindeki değerlenme de toparlamada yardımcı oldu düşüncesindeyim. Ayrıca Rusya ile olumlu görüşmeler de TLye destek veriyor dedi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başladığı kredi notu gözden geçirmesinin sona ermediğini açıkladı. Kuruluş Türkiyenin kredi notunu negatif görünüm ile yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde derecelendiriyor. Türkiye derecelendirme kuruluşlarından sadece iki tanesinden yatırım yapılabilir düzeyde nota sahip.

Cuma günü 3.02 civarında işlem gören dolar/TL dün Moodys iyimserliği ile günü 2.98 civarında tamamladı. Dolar/TL bugün ise düşüşünü sürdürerek saat 1759da 2.9674/2.9678 seviyesinde işlem gördü. Dün akşam saatlerinde 3.1430 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1320/3.1327, 3.3050 civarında olan euro/TL ise 3.2965/3.2969 seviyesinde bulunuyor.

Tahvil bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 9.77, valörde son işlem yüzde 9.72 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.74, valörde son işlem yüzde 9.61 seviyesindeydi. İki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ise Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.24 seviyesinden gerçekleşti. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.24 seviyesindeydi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024