Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2791 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mayıs 2016 - 12:23

Dolar tırmanışa geçti!

Büyüt
Küçült
Dolar tırmanışa

Dolar, ABDde faiz artırımlarının Haziranda yeniden başlayacağı ve Türkiyede de bugün bir faiz indirimi olacağı beklentisiyle 3.00 liraya yükseldi.

DOLARI UÇURAN 2 SEBEP!

Dolar/TL, yeni ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine yönelik belirsizlik ve TCMBnin faiz indirimlerine devam edeceği beklentilerinin yanı sıra ABD Merkez Bankasının biri yakın zamanda olmak üzere bu yıl içinde iki kez faiz artıracağı endişelerinin baskısıyla bu sabah 3.00 seviyesinin üzerine çıktı.

DÜN DOLAR 2.98 SEVİYESİNDEYDİ

Dün akşam 2,98 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 27 Ocaktan bu yana en yüksek olan 3,0035e kadar yükseldi. Kur şu dakikalarda 3 liranın üzerinde seyrediyor.

Euro da 3,36 liranın üzerine çıktı.

GÖZLER MERKEZİN FAİZ KARARINDA

Dolarda sert yükseliş yaşanırken Merkez Bankası bugün faiz kararını verecek.

Yıllık enflasyonun Nisan ayında yüzde 6.6 seviyesine kadar gerilemesinin desteği ve hükümet kanadından faiz indirim çağrılarının devam etmesiyle Merkez Bankasının (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, TLde son dönemde görülen değer kaybına rağmen koridorun üst bandında faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024