Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3267 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 AÄŸustos 2016 - 21:03

Dolar 18 Temmuzdan beri en düşük seviyede

Büyüt
Küçült
Dolar 18 Temmuzdan beri en düşük

ABDde açıklanan verilerin büyüme ve enflasyonun beklentilerin altında kalabileceğini ve dolayısıyla Fedin faizleri artırmak için acele etmeyebileceğini göstermesiyle dolar/TL 2.96lı seviyelerden 18 Temmuzdan beri en düşük olan 2.9445e kadar geriledi.

Piyasalarda Moodysden Cuma günü bir kredi notu indirimi gelmemesi ardından başlayan iyimserlik eğilimi Rusya ile ilişkileri normalleştirmek üzere atılan adımlarla devam ederken, bankacılar kurda anlamlı bir hareket görmek için bugün 1530daki ABD verilerini bekliyorlardı.

ABDde perakende satışlar Temmuz ayında artış beklentilerine rağmen yatay kalarak, tüketicilerin kıyafet ve diğer ürünleri alımlarını yavaşlattığı sinyalini verdi ve yılın üçüncü çeyreğinde ekonomik büyümedeki hızın da azalabileceğine işaret etti.

ABDde üretici fiyatları ise Temmuz ayında artacağı beklentilerinin aksine hizmet ve enerji ürünlerindeki fiyat düşüşlerinin de etkisiyle geriledi ve Fedin faizleri artırmak için baz aldığı enflasyon hedefi için alarm verdi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, ABDde büyümeye ilişkin öncü veriler kötü gelirken enflasyonun da istenilen hızda yükselmediğini işaret eden verilerle karşı karşıyayız. Verilerinin kalıcı bir trende işaret edip etmediğini bilmiyoruz ancak yine de FED faiz artışlarının hızını yavaşlatabilecek veriler olması nedeniyle TLye olumlu yansıyor dedi.

Bugüne 2.96 civarında başlayan dolar/TL, ABD verileri ardından 2.9445e kadar geriledikten sonra saat 1606da 2.9472/2.9478 seviyesinde işlem gördü.

Dolar/TL geçen haftayı Moodys endişesi ile 3.02 civarında tamamlamıştı.

Bu sabah güne 3.13 civarında başlayan sepet bazında TL  aynı saatte 3.1229/3.1241, 3.30 civarında olan euro/TL ise 3.3007/3.3019 seviyesinde bulunuyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024