Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2030 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2015 - 06:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar destek değil mi!

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar destek değil
Ekonomi Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar destek değil mi! haberi

Muhalefetin bol keseden attığı vaatleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılda milli gelirdeki artıştan her kesimin nasıl faydalandığını örneklerle ortaya koydu. Emekli maaşından, asgari ücrete kadar herkesin gelirinde 5-6 katlık artışa dikkat çeken Erdoğan Bunlar destek değil mi diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin Türkiyeye milyarlarca dolar ek yük getirecek bol keseden attığı seçim vaatlerini eleştirerek, “Seçim sürecinde ortaya saçılan vaadleri nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünleri olarak görüyorum” diye eleştirdi. Erdoğan, 2002 yılından bu yana 12 yılda emeklisinden öğrenciye, memurundan, asgari ücretliye kadar tüm kesimlerin gelirlerinde yaşanan 5-6 katlık artışlardan örnekler vererek, “Bunlar destek değil mi” diye sordu. Erdoğan “Vaadlerine bakıyoruz emekliden ev kadınına, öğrenciden kredi kartı borçlusuna kadar herkese bol keseden dağıtıyorlar. Halbuki bunlar, yıllarca bizim sosyal yardım politikalarımızı eleştirdiler” diye konuştu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 23. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, bugüne kadar MÜSİAD çatısı altında görev yapanlara teşekkür ederek, MÜSİADın, Türkiyenin ekonomisine, üretimine, istihdamına olduğu kadar demokrasisine de çok önemli katkılar yaptığını söyledi. Erdoğan “Ben TÜSİAD ile ilgili herhangi bir şey bugün söylemeyeceğim. Zaman kaybetmeyelim, iltifat olur” dedi.

Beyefendinin hiç suçu yok!

Türkiyenin dolardaki kur artışına rağmen 2002den bu yana Gayrisafi Yurtiçi Hasılasını 230 milyar dolardan 800 miyar dolara çıkardıklarını aktaran Erdoğan, artan gelirden, ortaya çıkan zenginlikten milletin her kesiminin faydalanabilmesini sağladıklarını söyledi. Asgari ücretten emekli maaşlarına kadar dar gelirli kesimlere yönelik tüm alanlarda, milli gelirdeki yükselişin çok üzerinde artışın söz konusu olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “2002 yılında ülkemizde net asgari ücret 184 liraydı. Bu yılın ocak ayı itibarıyla bu rakam, 849 lira oldu. 5 katın üzerinde bir artış var. Ortalama memur maaşı 2002 yılında 578 lira iken bu rakam 2015 Ocak ayı itibarıyla 2 bin 481 liraya çıktı. Burada 4 kattan fazla bir atış söz konusu. 2002 yılında en düşük Emekli Sandığı emeklisi maaşı 377 liraydı. Bugün bu rakam bin 351 liraya ulaştı. 3.5 kattan fazla artış var. SSK işçi emeklilerinin en düşük emekli maaşı, 257 liradan 1072 liraya yükseldi. Hatırlayın bir zamanlar SSKnın başında kim vardı? Kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor. Suçlu kim? Hemen uyduruyor. ‘Suçlu o zamanki siyasiler diyor. Yani o siyasinin genel müdürü olarak beyefendinin hiç suçu yok. Siyasetçi kiminle çalışır, bürokratıyla çalışır, teknokratıyla çalışır. Demek ki yanlış yapmış. Sizler gibi eksik, yanlış adamı bulmuş ve bundan dolayı da çok ağır bedel ödemiş, iktidar kaybetmiş. Tabi burada da seçmede bir hata yapılmış. Böyle yanlış tipler seçilmiş.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağ-Kurlu esnafın en düşük emekli maaşının 149 liradan 869 liraya yükseldiğini, neredeyse 6 katlık bir artışın olduğunu da belirterek, bu rakama temmuzda yapılacak seyyanen 100 lira artışın dahil olmadığını belirtti.

Şu anda bir panayır yeri açıldı

Türkiyenin zenginleşmesinin, büyümesinin tüm kesimlere yansımalarının sadece bunlardan ibaret olmadığını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada bir ciddi değerlendirme yapmamız lazım. Şu anda bir panayır yeri açıldı. Geçmişte de vardı bu panayır yerleri. Bir veriyorsa, beş vereceğim diyenler, iki vereceğim diyenler. İki daire, iki anahtar dağıtanlar. Hep biz bunları, bu ülkede yaşadık değil mi? Ben şu anda herhangi bir partinin genel başkanı değilim ama sorumluluk makamında olan bir Cumhurbaşkanıyım. Cumhurun başkanıyım. Gördüğüm yanlışlar varsa, bunları uyarma gibi de bir görevim var. Üniversite öğrencileri sadece 45 lira burs veya kredi alıyordu. Ocak ayıyla 330 liraya yükseldi. Bu destek değil mi? 65 yaş maaşı neydi biliyor musunuz 2002de? 24 lira. Ocakta 145 lira oldu. Bu destek değil mi? Temmuz ayı itibarıyla 200 liraya çıkıyor. Muhtar aylıkları neydi biliyor musunuz? 97 lira. Şimdi 904 liraya çıktı. Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün. Bir de bu dönemde yeni başlatılmış uygulamalar var. Eşi vefat etmiş hanımlara iki ayda bir olmak üzere 500 lira ücret veriyoruz. Oğlu veya eşi askere gitmiş muhtaç durumdaki ailelere bu süre içinde ayda 250 liralık bir ödeme yapılıyor. Bunlar Başbakanlığım döneminde başlatılmış olan destekler. Bunlar ne? Bunlar destek değil mi?”

TÜRKİYENİN % 7 BÜYÜME POTONSİYELİ VAR

Türkiyenin geçen yıl yüzde 2.9 büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, “Yüzde 2.9luk büyüme oranı asla Türkiyenin gerçek potansiyeline, gücüne uygun değildir. Türkiye yılda en az yüzde 6-7 büyüme sağlayacak potansiyele sahiptir. Bunu başarırsak işte biz ilk 10 arasına Allahın izniyle gireriz” diye konuştu. Erdoğan, içeride ve dışarıda birilerinin bunu engellemek için ellerinden geleni yaptığını kaydederek, “Ülkemizde son yıllarda demokrasiye yönelik her saldırı, aynı zamanda ekonomiyi hedef alıyor. Gezi olayları başladığında ne dediler? Burada, az önce Sayın Başkanın ifade ettiği örgütün mensupları da vardı, ‘Ekonomiyi durduralım dediler. Şimdi de bazı özel mahfillerde, hep bunların haberleri bize geliyor, kadeh tokuşturuyorlar, ‘İktidar partisinin iktidarı kaybı yakındır. Şerefine diyorlar. Bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı Allahın izniyle nasip etmeyecek” dedi.

Faiz lobisi malum kurumlarda

Erdoğan, Gezi parkı olayları sırasında faiz lobilerine nasıl çalışıldığını anlattığını vurgulayarak, “Faiz lobileri şu anda o malum kurumların içinde var mı. Oradan çok ciddi gücü devşiriyorlar mı. Buna hizmet edenler kim olursa olsun onlara iyi nazarla bakmıyorum” dedi. Yüksek faizle bu ülkede yatırımın yapılamayacağını kayededen Erdoğan “Hangi mantık hala ‘biz faizi arttıralım diyerek bunu kovalıyor. Tabii diyeceksiniz ki siz bu işin başındaydınız. Ağlarım ağlatamam, hissederim söyleyemem, dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım” ifadelerini kullandı. Hala IMFnin sultası altında kalmayı arzu edenlerin olduğunu belirten Erdoğan, “Davosa son girişimde hani malum bir IMF Başkanı vardı ya, o vardı. Dedik ki bizim idari ve siyasi yapımızla biz sizden nasihat alamayız. Almadık, 23.5 milyar doları da ödedik. Bizim bunlara borcumuz falan yok” diye konuştu.

 

Olpak: Hırçın toprak sahibi TÜSİADdan farklıyız

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD için kazanırken hukuki ve meşru olmak kadar, harcarken de hukuki ve meşru olmanın önemli olduğunu belirterek, “Bilançolarındaki faaliyet dışı gelirleri, faaliyet gelirlerinden fazla olan, hırçın toprak sahibi sendromundaki TÜSİADdan farkımız bu...” dedi. MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulunda Olpak, bugünün MÜSİAD için önemli bir gün olduğunu ve yaptıkları faaliyetlerden bahsetmeyi planladığını belirterek, “Ama baktım 25 yıldır MÜSİADı görmezden gelmeye çalışan birileri, hazımsızlıklarını dışa vurmaya başladı. Gelecek nasıl olsa bizim olacak. Bırakayım planlarımızı anlatmayı, ben MÜSİADı anlatayım dedim” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetim kurulu

Öte yandan, MÜSİADın yeni yönetim kurulu da belirlendi. Nail Olpakın başkanlığa devam ettiği Genel Kurulda asil üyeler Olpak, Ahmet Selvi, Alipınar Tobdaş, Bekir Sami Nalbantoğlu, Burak Benşin, Esat Akbülbül, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Gökhan Murat Kalsın, Gülten Durdu, Hakan Altınay, Halim Aydın, Mahmut Asmalı, Mehmet Ünal, Melike Günyüz, Namuk Alper Esen, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Ömer Faruk Akbal, Ömer Faruk Çelik, Remzi Gür, Soner Meşe, Turgut Al, Ümit Kiler ile Yavuz Fettahoğlundan oluştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024