Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3236 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 19:13

Bosch yeni fren sistemini ilk kez Bursada üretecek

Büyüt
Küçült
Bosch yeni fren sistemini ilk kez Bursada
Ekonomi Haberleri › Bosch yeni fren sistemini ilk kez Bursada üretecek haberi Türkiyeye bugüne kadar 2 milyar Euro doğrudan yatırım yapan Bosch, ileri teknoloji yeni fren sistemini ilk kez Bursada üreterek, dünyaya satacak.

Yaklaşık 40 yıldır Bursadan dünyaya fren sistemleri satan Boschun üretim hattı yenilenen ve kapasitesi artırılan Fren Sistemleri Fabrikası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işıkın katılımıyla Bursa Organize Sanayi Bölgesinde (BOSB) açıldı. Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young “Yeni üretim hattı, Boschun Türkiyeye duyduğu güveni temsil eden prestijli yatırımlarından biridir. Son 43 senedir 2 milyar Euro doğrudan kalıcı yatırım yaptık. Son 5 yılda ise Bursaya 500 milyon Euro yatırım yaptık. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi. Bosch Fren Sistemleri, yenilenen üretim tesisiyle 1.3 milyon araçlık servo fren kapa-sitesini 2.1 milyona çıkarırken, Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimini de 2016da ilk kez Bursada yapacak.

Açılışta konuşan Bakan Işık, şunları söyledi: “Bu zamana kadar Türkiyeye güvenen ve yatırım yapan kimse zarar etmedi. Sürekli Türkiye hakkında olumsuz mesaj verenlerin hepsi kaybetti. İnanıyorum ki bundan sonra da böyle olacak. Bosch gibi global şirketlerin bir ülkede yatırım yapması için şartlar vardır. Bunların biri iç pazar. Türkiyede güçlü bir iç pazar var. İkincisi ülkenin bölgedeki konumu ve ihracat kapasitesi. Bu açıdan Türkiye önemli bir ülke. Bir başka sebep, devlet ve hükümetin sunduğu teşvikler. Bu açıdan hükümetimiz yatırımcılara önemli destekler sunuyor. Türkiyenin nitelikli insan gücü olmasaydı Boschun Türkiyeye yatırım yapması bu kadar kolay olmazdı.”

Düne kadar bildiklerinizi unutun

Işık “Teknolojide öyle gelişmeler var ki adeta bugüne kadar bildiğiniz şeyleri unutun cinsinden. Daha düne kadar uçaklarda otomatik pilot uygulaması var diye bakıyorduk, şimdi otomobillere de geliyor. Artık araçlar kendi aralarındaki mesafeleri kendileri ölçüyor. Dijital ortamda tanımlanmış yollarda sürücüsüz araç görme imkanımız var. İnterneti biz insanlar arası iletişimde kullanıyorduk. Artık arabalar konuşacak. Arabanın içindeki parçalar birbirleriyle konuşacak. Bir araba yeri geldiğinde havalanıp yoluna devam edecek” diye konuştu.

fabrika 38 haftada bitirildi

Yeni fabrikayı 38 haftada tamamlayarak yüksek teknoloji bir üretim hattı kurduklarını belirten Bosch Fren Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle “Sektörün heyecanla beklediği TR 4 Servo Fren tipi üretimine 2016da ilk kez Bursada başlayacağız. Üretilecek yeni ürünümüz, ani frenlemede daha hızlı reaksiyon vererek güvenli durdurmayı sağlıyor” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024