Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4361 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 13:06

Boğaz’ın en pahalı yalısını Katarlılar aldı

Büyüt
Küçült
Boğaz’ın en pahalı yalısını Katarlılar

Yalıyı Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri Erbilginler Yalısını aldı. Erbilgin ailesinin yaklaşık 10 yıldır internetten satışa sunduğu yalıya 100 milyon Euro değer biçmişti. Erbilgin ailesi satışı konusunda sessiz kalmayı tercih ederken, Katarlı işadamının yalıyı hangi amaçla kullanacağı bilinmiyor.

Sarıyer gazetesinin haberine göre, Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerinde bulunan yalı ve köşkler, 295 ada 1 parsel ile 297 ada 11,12,13 parsellerde yer alıyor. Tapu kayıtlarında 25 Mart tarihinde yapılan el değiştirmeye göre, söz konusu gayrimenkul Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi üzerine kaydedildi. Söz konusu şirket geçen yıl 50 bin sermaye ile Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri tarafından Esentepedeki Astoria A Kulede kurulmuştu.

64 ODASI VAR

1880lerde yaptırılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısının ilk sahibi dönemin ünlü sarraflarından Varki Vartakstı. Vartaks ölünce 1887de yalıyı Teşkilat- ı Umumiye Nazırı Ahmet Münir Paşa aldı. 1911de 2. Abdülhamit tarafından oğlu Şehzade Burhanettine satın alındı. Şehzadenin boşandığı eşi Aliye Hanım, daha sonra 10 yıl daha yalıda oturdu. Osmanlılar göçünce 1923te Mısırlı Ahmet İhsan Beye geçen yalı, Mısırlılar Yalısı olarak da bilinir.

1946da Ahmet İhsan Beyin çocuklarına miras kalan yalıyı 1985te Erbilginler satın aldı. 10 yıl boyunca yalıyı restore ettiden Erbilgin ailesi, yaz aylarında yalıyı kullanıyordu. Misafirhanesi ile birlikte toplam 64 odası olan yalının alanı 3.633 metrekare. Ayrıca bir yüzme havuzu ve bir Türk hamamı da bulunuyor. Denize 60 metre rıhtımı olan yalı, Kıbrıslı Yalısından sonra Boğaziçinin en uzun rıhtıma sahip yalısı.

BARAJLAR KRALI

Yalının sahibi Sani Müfit Erbilgin geçmişte “Barajlar Kralı” olarak tanınmış bir müteahhit. Sahibi olduğu ve 1970′te kurulan ERG İnşaat Ankara merkezli bir şirket. Ankarada vergi rekortmenleri listesinde zirvelere kadar çıkarak dikkatleri üzerine çeken Erbilgin ailesi,  planlama, proje, imalat, inşaat ve montaj konularında faaliyet gösteriyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024