Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3598 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2015 - 14:56

Bank Asyanın yeni müdüründen ilk açıklama

Büyüt
Küçült
Bank Asyanın yeni müdüründen ilk

BDDK, Bank Asyanın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63lük bölümünün TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi. Ayrıca 9 kişilik de yeni yönetim atandı. Genel Müdür Vekilliği görevine atanan Aydın Gündoğdu yaptığı ilk açıklamada, Katılım bankacılığı konusunda en hassas şekilde davranacağımızı hepinizin bilmesini istiyorum dedi. Öte yandan sabah saatlerinde Bank Asya personeli polise kimlik göstererek içeri girdi.

Haberin Videosu Bank Asya´nın yeni müdüründen ilk açıklamastartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer26698,26698,201502,26698-253222.jpg,1, 0,Bank Asyanın yeni müdüründen ilk açıklama);

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asyanın Bankacılık Kanunu kapsamında kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı sunamadığını belirterek denetimler sonuçlanıncaya kadar bankanın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payların yüzde 63lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. Ayrıca 9 kişilik de yeni yönetim atandığı öğrenildi.
 

İlgili Haber Eski müdürden ilk açıklama



BDDK: ŞEFFAF VE AÇIK DEĞİL


BDDKdan yapılan açıklamada, Kurulun son yaptığı toplantıda Bank Asyanın ortaklık yapısına ilişkin denetimlerin sonucunu değerlendirdi. Yapılan açıklamada, imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği, dolayısıyla söz konusu imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Banka tarafından sunulamadığı belirtilerek, Bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Kanunun 18. maddesi beşinci fıkrası hükmü uyarınca, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir denildi.

18. MADDE NEDİR?

Bankacılık Kanunun pay edinim ve devirleri başlıklı 18. maddesinin 5. fikrası şöyle: Nitelikli paya sahip olan ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıması şarttır. Kurucularda aranan nitelikleri kaybeden nitelikli paya sahip ortaklar temettü dışındaki ortaklık haklarından yararlanamaz. Bu halde, diğer ortaklık hakları Kurumun bildirimi üzerine Fon tarafından kullanılır. Bu ortaklar sermayedeki doğrudan ve dolaylı payları yüzde onun altına düşene kadar rüçhan haklarını kullanamazlar.
 

İlgili Haber Bank Asyada parası olanlar ne yapacak?



HİSSE SAHİPLİĞİ

BDDK, Bank Asyanın, yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip 185 imtiyazlı ortaktan 132sine ait bilgi ve belgeleri verilen süre içinde göndermeyerek, bu ortaklara ilişkin belirsizlik yarattığını tespit etti. Kurul, Banka Asyadan, yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip A grubu imtiyazli pay sahibi 185 ortağı durumlarına ilişkin bilgi ve belgeleri 2 Ocak 2015e kadar iletilmesini istedi. Kurul, söz konusu sürenin yetmeyeceğini belirten bankaya, ocak ayının sonuna kadar ek süre verdi. 2 Şubata kadar 53 imtiyazlı ortağa ait bilgi ve belgeleri kuruma ileten banka, 185 imtiyazlı ortaktan 132sine ait bilgi ve belgeleri ise verilen sürede göndermedi. Bilgi ve belgeleri ne zaman göndereceği konusunda Kuruma bilgi de vermeyen banka, böylece yüzde 63lük imtiyazlı paya sahip 132 ortakta aranan niteliklerin tespiti açısından belirsizlik yarattı.

BANKANIN FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK


BDDKnın kararının ardından TMSF yetkilileri dün gece Bank Asyanın genel müdürlük binasına gittiler. TMSF yetkilileri belgelerin herhangi bir sabotaja uğramaması için genel müdürlük binasına gidildiğini söylediler. Kararın akşam 9dan sonra geldiğini ifade eden yetkililer, bankadaki yatırımların 100 bin liralık sigorta kapsamında olduğunu söylediler. Ancak bankanın hisselerine el konulduğu için yetkililer bankanın faaliyetlerine devam edeceğini söylediler.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024