Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2451 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Temmuz 2016 - 21:40

Bakan Ağbaldan Yeniden Yapılandırma müjdesi

Büyüt
Küçült
Bakan Ağbaldan Yeniden Yapılandırma

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşara gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ağbal, darbe girişimi olduğu anda Bakanlıkta bulunduğunu kaydederek, Bakanlık üst düzey yöneticisi arkadaşlarla toplantı halindeydik. Cumartesi, Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı vardı. Bakanlığımızı ilgilendiren önemli konular vardı, hazırlıklar yapıyorduk. Devam eden çalışma sırasında öncelikle uçakların alçak uçuş yapmalarına ilk önce anlam veremedik ama bir süre sonra koruma ekibimiz, özel güvenlikler bakınca olağanüstü hareketlenmeler olduğunu hatta bizim Bakanlık Özel Güvenlik noktasına bir takım askerlerin gelip oradaki güvenlik görevlilerinin silahlarını aldıklarını öğrendikten sonra olayın vahameti ortaya çıktı diye konuştu.

15 TEMMUZDA HER ŞEYİN İYİ GİTTİĞİ BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI VARDI

15 Temmuzda her şeyin iyi gittiği bir Türkiye fotoğrafı vardı diyen Ağbal şöyle devam etti:

Ben o gün bütçe sonuçlarını basın toplantısı düzenlemek suretiyle yayınlamıştım. Sanayi üretim endeksi son derece güzel bir rakamlara ulaşmıştı, işsizlik rakamları aşağı inen en son bir veri elimizdeydi. Cari işlemler açığı aşağıda, büyümeye ilişkin son gelen veriler son derece olumlu, enflasyon Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalara bakacak olursanız, özellikle çekirdek enflasyonda aşağı yönelik trendin devam edeceğine dair açıklamalar.

Şimdi bu darbecilerin bu ülkeye yaptıkları zarar o kadar büyük ki bu kadar güzel elde edilmiş gelişmelerden sonra evet bugün Türkiye darbe sonrası yaralarını sarmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz bütün gerekli tedbirleri almak suretiyle iki temel şey yapıyoruz.

Bunlardan bir tanesi, bu darbenin oluşmasına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması, darbeyi yapan bu terör örgütünün bütün bu yapılanmaların bir daha ayağa kalkamayacak şekilde yok edilmesi ve Olağanüstü Hal (OHAL) süresi içerisinde demokrasinin tam manasıyla işler hale getirilmesi.

Hukuk devletinin tam manasıyla işler hale getirilmesi ve vatandaşımızın temel insan haklarını tehdit eden bu oluşumların ortadan kaldırılması onun için gerek Milli Güvenlik Kurulu tarafından tavsiye edilen OHAL kararı, gerek Bakanlar Kurulunun almış olduğu OHAL kararı vatandaşımızın hayatını normalleştirmeye dönük alınmış kararlardır. Hem demokrasi hem Hukuk Devleti hem de ekonomi tarafından olabildiğince ve sonuna kadar güçlendireceğiz ama öbür taraftan da bu devlete kastetmiş terör örgütü ile de sonuna kadar mücadele edilmesi lazım.

AB İLE BİZİM SÜRECİ İŞLETMEMİZ LAZIM, DİĞER TARAFTAN YAPISAL REFORMLARA DEVAM EDİYORUZ

Bakan Ağbal, anayasanın 120. maddesine dayanarak OHAL kararı alındığının altını çizerek, Bizatihi demokrasiye yöneltilmiş bir tehdit var, o tehdidin bertaraf edilmesi gerekiyor. OHAL kararına dayalı olarak Meclisimiz karar verdi ve Meclis kararı olarak da geçmiş oldu. Şu andan itibaren terör örgütünün bütün unsurları itibariyle bertaraf edilmesi noktasında hükümetimizin çalışmaları olacak, düzenlemeleri olacak ama diğer taraftan ekonomimizin normalleştitilmesi, normal yaşamın akışına döndürmek konusunda da çabalarımız olacak.

Burada biz uzunca bir süredir ekonomi tarafında hem ekonomimizin temellerini sağlamlaştıracak adımlar atıyoruz hem Avrupa Birliği noktasında önemli çabalarımız var. Son 6 ayda iki tane fasıl açtık. Bir taraftan Gümrük Birliğini güncelleme çalışmalarımız var. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile yürütülen görüşmeler bağlamında AB ile bizim süreci işletmemiz lazım diğer taraftan yapısal reformlara devam ediyoruz ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN BİR SÜREDİR YARGIYLA İLGİLİ YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI DÜZENLEMELERİN EN KADAR GEREKLİ OLDUĞUNU SON OLAY BİZE GÖSTERDİ

Paging.create(4, 1);



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024