Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3112 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Şubat 2015 - 15:41

Babacandan Merkez Bankası açıklaması

Büyüt
Küçült
Babacandan Merkez Bankası

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan uzun süredir Merkez Bankasının yaptığı faiz hamleleri konusunda suskunluğunu koruyordu. Babacan bugün yaptığı açıklamada, Merkez Bankasında gayet yetkin bir ekibimiz var, ekibimize güveniyoruz... Doğru zamanda doğru kararlar aldıklarına inanıyoruz diyerek suskunluğunu bozdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise daha önce yaptığı açıklamalarında Merkez Bankasını eleştirmiş ve Merkez bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil. Merkez bankası yaptıklarıyla eleştirilemez değildir, Canımı yakan konulardan biri de bu yüksek faiz uygulamasıdır demişti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, merkez bankasının görevlerinin yasalar ile çok net şekilde belirlendiğini, Merkez Bankasındaki yetkin ekibe güvendiklerini belirterek, doğru zamanda doğru kararlar aldıklarına inandığını söyledi. OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Merkez Bankasına yönelik siyasilerin eleştirileri ve faiz kararının sorulması üzerine Babacan, Merkez Bankasında gayet yetkin bir ekibimiz var, ekibimize güveniyoruz... Doğru zamanda doğru kararlar aldıklarına inanıyoruz dedi.

BUNDA BİR SORUN YOK

Merkez Bankası ve benzer uygulamalarda ülkelerin değişik pratikleri olduğunun altını çizen Babacan, Merkez Bankasının parti politikası ve seçim manifestosunda durumunun gayet açık olduğunu vurguladı ve Merkez Bankasının görevleri yasalar ile belirlenmiştir ve gayet nettir dedi. Babacan, Merkez bankaları ve hükümetler daha fazla iletişim ve etkileşimde bulunabilir, bunda bir sorun yok dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024