Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3061 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Temmuz 2016 - 18:12

Babacan: Piyasa dalgalanmaları yavaşlıyor

Büyüt
Küçült
Babacan: Piyasa dalgalanmaları

AK Parti Milletvekili Ali Babacan NTVye yaptığı değerlendirmelerde, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Türkiyede piyasa dalgalanmalarının yavaşladığını söyledi. Halkın demokrasiye sahip çıkmasının ekonomiye verilecek daha fazla zararın önüne geçmiş olduğunu belirten Babacan, Halkımız darbe girişimine karşı gösterdiği güçlü duruş, ekonomimize ödetilebilecek bedelleri hafifletti. Türkiye kriz yönetim tecrübesine sahip bir ülke. Endişeye gerek yok. Dikkatli yönetilmesi gereken bir süreç. Zor bir dönemden geçiyoruz ama ülke sahipsiz değil. Türkiye badireler atlatmaya alışık bir ülke. Türkiyede liderlik boşluğu yok dedi.

Ali Babacan, Böylesi olağanüstü durumlar piyasalarda dalgalanmalar olur. Biz bunları daha önce de gördük, ilk defa yaşamıyoruz ama dalgalanma hacmi çok büyük olmadı. Türk ekonomisinin temellerinin sağlamdır. Böylesine büyük bir olayda dahi Hazinenin borçlanma faizi 1 puan gibi düşük bir oranda arttı. Krizler aynı zamanda fırsattır. Bazı önemli reformlar kriz döneminde yapılır. G-20de yaptığım konuşmada, hiç bir krizi ziyan etmeyin demiştim. Özellikle yapısal reformların hızlı bir şekilde devreye sokulması faydalı olacaktır. Merkez Bankası, BDDK ve düzenleyici kurumlar tarafından gerekmesi durumunda zamanlı adımlar atılmasının önemli olacaktır diye konuştu.

GEREKÇE YOK

Kredi derecelendirme kuruluşlarının not kararlarına da değinen Babacan, Mevcut durumda Türkiyenin kredi notunu düşürmek için gerekçe yok. Kredi kuruluşları beklentiler kanalından değerlendirme yapıyor. Beklentileri izlemenin en iyi yolu da yerinde görmektir. Kredi derecelendirme kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum gelin yerinden görün. FETÖnün yurt dışında lobileri var. Türkiyeyi terör örgütlerinden dinlemesinler, Türkiyeyi yetkililerden dinlesinler değerlendirmesini yaptı.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024