Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2353 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Ali Babacan: En kötü dönemi geride bıraktık ama ilerleme tatmin edici değil

Büyüt
Küçült
Ali Babacan: En kötü dönemi geride bıraktık ama ilerleme tatmin edici
Ekonomi Haberleri › Ali Babacan: En kötü dönemi geride bıraktık ama ilerleme tatmin edici değil haberi

Küresel krizin tam anlamıyla atlatılamadığını söyleyen Babacan En kötüsü geride kaldı ama ilerleme tatmin etmiyor dedi.

BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel büyümenin zayıf ve dengesiz olduÄŸunu belirterek “En kötü dönemi geride bırakmış olabiliriz, ancak ilerleme tatmin edici deÄŸil” dedi. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Bahar Toplantıları kapsamında ABDnin baÅŸkenti Washingtonda bulunan Babacan ‘Küresel Ekonominin Karşısındaki Zorluklar ve G20nin Rolü baÅŸlıklı ‘Think 20 etkinliÄŸine özel konuÅŸmacı olarak katıldı. Babacan, Türkiyenin liderliÄŸinde toplanacak G20 Bakanlar ve Merkez Bankası BaÅŸkanları Toplantısında küresel ekonominin sorunlarına odaklanacaklarını belirtirken, ağırlıklı olarak petrol fiyatlarındaki gerileme, güçlenen dolar ve zayıflayan dünya ticaretini masaya yatıracaklarının bilgisini verdi. Küresel ekonomik büyümenin zayıf ve dengesiz olduÄŸuna dikkati çeken Babacan “Küresel kriz baÅŸladığında, bunun etkilerinin derin ve uzun süreli olacağını söylemiÅŸtik. Yaklaşık 10 yıl sonra haklı çıktığımızı görüyoruz. Krizin etkileri hâlâ tam anlamıyla atlatılabilmiÅŸ deÄŸil. En kötü dönemi geride bırakmış olabiliriz, ancak ilerleme tatmin edici deÄŸil” deÄŸerlendirmesini yaptı.

OECD raporunu tanıttı

Babacan, ABD temasları kapsamında Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri (OECD) Angel Gurria ile OECDnin KOBİ ve girişimciler için hazırladığı raporunu da tanıttı.

Kriz sırasında İslami finansta riskler çok daha iyi yönetildi

Babacan, Washingtonda, IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları kapsamında, Türkiye G20 BaÅŸkanlığı ve IMFnin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ‘Ä°slami Finans baÅŸlıklı konferansta da konuÅŸtu. Ä°slami finansın son yıllarda gösterdiÄŸi performansa iliÅŸkin soruyu yanıtlayan Babacan, bu sistemin gayet iyi bir büyüme gösterdiÄŸini kaydetti.

BaÅŸbakan Yardımcısı Babacan “Sadece son 5-6 yılda deÄŸil, çıkış noktası ve ne kadar hızlı geliÅŸtiÄŸine baktığımızda, Ä°slami finansın büyüme oranı gerçekten olaÄŸanüstü” diye konuÅŸtu. Bu sistemin yatırımcılara daha az risk taşıyan yatırım imkanı sunduÄŸuna dikkati çeken Babacan “Genel olarak Ä°slami finansın performansı oldukça iyi” dedi. Babacan, küresel ekonomide 2000 ile 2009 krizlerinin Ä°slami finansta risklerin daha iyi yönetildiÄŸini bir kez daha gösterdiÄŸini vurgulayarak, bu noktada dünyada birçok güzel örneklerin verilebileceÄŸini söyledi. Babacan, ÅŸirketlerin ÅŸimdi bu sistemi daha çok kullandığını, piyasanın büyüdüğünü belirtti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024