Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3189 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2015 - 14:06

ABDli RadioShackten iflas başvurusu

Büyüt
Küçült
ABDli RadioShackten iflas

ABDde, son yıllarda iflas eden Circuit City, Tweeter ve Ultimate elektronik mağaza zincirinin ardından, aynı alanda faaliyet gösteren yeni bir mağazalar zinciri daha sektöre veda edeceğini açıkladı.

Son üç yılda 1 milyar dolardan fazla kaybeden ülkenin en büyük elektronik mağazalar zincirlerinden RadioShack, Delaware ABD İflas Mahkemesine başvurarak, iflasını istedi.

Merkezi Teksas eyaletinin Fort Worth kentinde bulunan firma, 2 bin 400e yakın mağazasını satacağını açıklarken, daha önce önemli bir kısmını Sprint firmasına devretmişti.

Yazılı varlığının bir milyar 200 milyon değerinde olduğu açıklanan firmanın bir milyar 390 milyon dolar borcu bulunduğu bildirildi.

Tandy Corp adıyla 1921 yılında kurulan firma, 2000 yılında adını RadioShack olarak değiştirmişti. AT&T, Verizon,Wal-Mart, Costco ve Best Buy gibi mağazalar zincirlerinden olumsuz etkilenen firma iflastan kurtulmak için 2013 yılında Joe Magnaccayı CEO olarak atamıştı.

Firmanın, 22 Ocak 2015te 30 ardışık işlem gününde hisse değerinin 50 milyon doların altına düşmesi nedeniyle New York Menkul Kıymetler Borsasından (NYSE) listeden çıkarılma uyarısı almıştı.

NYSEden geçen hafta yapılan açıklamada ise RadioShackın borsadaki işleminin durdurulduğu bildirilmişti.

AA

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024