Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2527 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2015 - 08:29

400 km hız yapan trenler geliyor Ankara-İstanbul 1 saate inecek

Büyüt
Küçült
400 km hız yapan trenler geliyor Ankara-İstanbul 1 saate
Ekonomi Haberleri › 400 km hız yapan trenler geliyor Ankara-İstanbul 1 saate inecek haberi Ulaştırma Bakanı Elvan, saatte 400 kilometre hız yapan trenler geleceğini açıkladı. Bakan Elvan, Sincan-Köseköy arasında yapılacak yeni yüksek hızlı tren projesiyle Ankaradan İstanbula 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını söyledi.

İstanbulda 5. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarının (Eurasia Rail) açılışını yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, açılış öncesi havaalanında yaptığı açıklamada, saatte 400 kilometre hız yapan trenler geleceğini açıkladı. Elvan, yeni yüksek hızlı tren projesiyle Ankaradan İstanbula 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını söyledi. İstanbuldan Ankaraya uzanacak yeni hızlı tren çalışmaları ile ilgili bilgi veren Elvan “Köseköyden Yavuz Sultan Selim Köprüsü oradan da 3. Havalimanı, oradan da Halkalıya uzanan güzergah demiryolu projesini tamamlayacağız. Hedefimiz 2015 yılı içerisinde bunun ihalesine çıkmak” dedi.

Habura hızlı tren

Bakan Elvan “Yavuz Sultan Selim Köprüsünü bu yıl sonu itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bir an evvel bu 3. köprümüzün üzerinden geçen demiryolu hattının da işlevsel hale gelmesini arzu ediyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköyden Halkalıya kadar olan kesim içinde Devlet Demir Yollarına ait olan hatta da kullanma imkanı vermek istiyoruz. Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan hızlı tren hattımız saatte 350-400 kilometre hız yapabilecek olan trenlere uygun inşa edilecek. Bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. Köseköyden itibaren yüksek hızlı tren Ankaradan İstanbula doğrudan gelecek. Köseköyden de yüksek hızlı treni 3. köprü, 3. havalimanı Halkalıya kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi. Elvan, fuarda yaptığı konuşmada ise bu yıl sonu Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattını açacaklarını belirterek “2015 yılında yapımına başlayacağımız bazı önemli projeler var. Adana-Mersin güzergahını Habura kadar bağlayacak olan hızlı demiryolu hattını yapacağız” diye konuştu.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024