Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2897 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2018 - 19:52

3 Bankadan Kredide Faiz İndirimi

Büyüt
Küçült
3 Bankadan Kredide Faiz
Ziraat Bankası ve Halk Bankası ın ardından Şekerbank da 500 bin TLye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını yüzde 0,98e düşürdü.

aşbakan Binali Yıldırımın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak ve stokları eritmek için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından üç kamu bankasından hamle geldi. 

İLK İNDİRİM ZİRAAT BANKASINDAN

Ziraat Bankası, 500 bin TLye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98e indirdi. Ziraat Bankası da mevcut durumda aylık faiz oranı yüzde 1.23 seviyesinde.

İKİNCİ İNDİRİM HALKBANKTAN GELDİ

Ziraat Bankası ın konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98 çekmesinin ardından bir indirim de Halk Bankası dan geldi. Banka, 500 bin TLye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98e indirildiğini açıkladı.

ÜÇÜNCÜ İNDİRİM ŞEKERBANKTAN

Şekerbank an yapılan açıklamaya göre, 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle banka ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500 bin TLye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0,98e çekti.

Konut kredisi faizlerinde indirime giden Şekerbank a indirimli faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.

Ziraat Bankası dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 Konut sektörü, doğrudan ve dolaylı olarak etkileme potansiyeline sahip olduğu birçok alt sektör ve ekonomiye sağladığı katma değerle ülkemiz için önemli sektörlerden biri olagelmiştir. Bu çerçevede,  Bankamız gerek konutların üretim aşamasında yapı firmalarına kurumsal kredi,  gerekse konutların satışında da alımların finansmanında finansal çözümler sunmaya devam etmektedir.
 
Hem geleneksel bir yatırım aracı olarak değerlendirilmesi, hem de sosyal bir ihtiyacı karşılıyor olması nedeniyle konut, tüketicilerin kredi taleplerinde önemli bir yer tutmaktadır.
 
Ziraat Bankası, müşterilerinin konut kredisi taleplerini, uygun faiz oranları, etkinliğini daha da artırmakta olduğu hızlı ve kolay değerlendirme süreçleri, her kesime uygun koşullarda sunulan geniş ürün yelpazesi ve gelire uygun özel ödeme planı seçenekleri ile karşılamayı sürdürmektedir. Bankamız, konut kredisini salt bir kredi vermekten öte, müşteriyle uzun vadeli bir birlikteliğin başlangıcı olarak görmekte ve konut kredisi müşterilerinin diğer tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanmasında da tercih edeceği bütünsel çözüm önerileri sunmaktadır.
 
Uyguladığı fiyatlama politikasıyla, başta düşük ve orta gelir grubunda yer alan müşteriler olmak üzere farklı özellikteki müşterilerin konut alımı için ihtiyaç duyduğu finansmana erişim sağlanması, bankanın iş modelinde öncelikli olarak yer almaktadır.
 
Bu anlayışla, Ziraat Bankası konut piyasasında özellikle son 3 yılda gösterdiği güçlü büyüme performansı sayesinde pazar payını sürekli büyüterek 2018 yılı ilk çeyreği sonu itibariyle yaklaşık %25 seviyesine ulaştırmıştır.
 
Yaklaşık 200 milyar TL büyüklüğe sahip konut kredisi piyasasında, 2016 ve 2017 yıllarında sağlanan büyümenin yaklaşık %50si Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilmiş olup, 2018 yılının ilk çeyreğinde de aynı trendin devam ettiği görülmektedir.

İNDİRİM 11 MAYISTA BAŞLIYOR
 
Geleceğe umutla bakan ve daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için ülke bilançosunu her zaman kendi bilançosunun önünde tutan Ziraat Bankası, bugün öncü bir adım daha atarak 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TLye kadar olan konut kredilerinde, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık %0,98 olarak belirlemiştir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024