Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2876 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2016 - 19:53

2016da ramazan pidesi fiyatı kaç TL olacak?

Büyüt
Küçült
2016da ramazan pidesi fiyatı kaç TL

Kahramanmaraşta bir otelde düzenlenen istişare kurulu toplantısına; 7 bölgeden 40 oda başkanı katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, oda başkanlarıyla yaptıkları istişare sonucunda pide fiyatlarının girdilerin artmasına karşın geçen yılki fiyatlarla aynı olmasına karar verdiklerini söyledi.

Tüm ülkede Ramazan ayında pide fiyatlarının kilogram fiyatının 6 liranın üzerinde olmayacağı konusunda mütabakata vardıklarını kaydeden Balcı, şöyle konuştu:

MAYISTA GENELGE YAYINLADIK

Ülkede uygulanacak olan ekmek fiyatının Türkiye Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu olarak değerlenderdik. Oda başkanlarımızla yapmış olduğumuz istişare sonucunda 2016 yılında Ramazan ayında uygulanacak olan pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmaması konusunda Mayıs ayında genelge yaptık.

Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğine kimsenin kuşkusu olmasın.

KİLOSU 6 LİRADAN FAZLA OLMAYACAK

Bizim bu açıklamış olduğumuz bu azami kilogramı 6 lira olan fiyat, geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynı. Yani geçen yıl Haziran ayının 12sinde Federasyon toplantısında açıkladğımız kilogramı 6 liradan fazla olmayacak ifadesinin aynısını kullanıyoruz. Dolayısıyla girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan Ramazan ayına mahsus olan pide alırken zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi.

Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda başkanlarımız maliyet hesabını yaparken bunu dikkate alarak hesaplarını yaptılar. İlgili olan esnaf odasından tarifesini alırken bu anlamda bu bazda fiyatlarını alacaklar. 6 liranın olmaması konusunda genelgemizi yaptık. Geçen yılla bu yılki pide fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil.

O HABERLERE İTİBAR ETMEYİN

Balcı, ayrıca ekmek israfı konusunda da önemli yol katedildiğini ancak hala istenilen düzeye gelinmediğini belirtti. Ekmeğin zararlı olduğu konusunda medyada çıkan bazı haberlere de itibar edilmemesi gerektiğini bildiren Balcı, ekmekte bulunan vitaminleri ve ekmeğin faydalarını anlatarak sözlerini tamamladı.

 

Ahmet ÖZER / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024