Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3362 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 18:16

2015te Rusyanın turizm piyasası küçülecek

Büyüt
Küçült
2015te Rusyanın turizm piyasası

ATOR Başkanı Maya Lomidze gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Rusyanın tur operatörleri ağının küçülme sürecinin sonuçlarının bahar aylarının başında hissedileceğini belirtti. ATOR uzmanlarının tahminlerine göre, üst gelir gruplarının tercih ettiği turların (1000-2000 dolar) satış hacmi önümüzdeki sene %80 oranında azalacak. Aynı zamanda ekonomik turların satış hacmi ise 2014 yılı ile aynı seviyede olacak. Rus vatandaşlarının yurtdışı turları dışında ülke içindeki turlarla da aktif olarak ilgilenmeleri bekleniyor.

Maya Lomidze, 2015 yılında iç turizm sektörünün gelişiminin otel ve hava yolu şirketlerinin fiyat politikalarına bağlı olacağını kaydetti. 2014 yılında Rusyanın iç turlarına talep %25-30 seviyesindeydi.

Rus turistler 2014 yaz sezonunda en çok Kuban ve Kırımı tercih ettiler. En çok tercih edilen şehirlerin başında her zamanki gibi Moskova ve St. Petersburg yer aldı.

2015 yılında Rusyanın dış turist hacminin Türkiye, Çin ve Güney Koreden gelen turistler sayısında artması bekleniyor. Bu sene Rusyaya gelen yabancı turist sayısında %40lık düşüş yaşandı. Avrupalı ve Amerikan turistlerin çoğu belirsiz siyasi durumdan dolayı Rusyaya gelmekten vazgeçtiler.

Öte yandan, Rusyadan yurt dışına giden turist sayısında da %40-50 oranında düşüş yaşandı. Bu durum ruble kurunun düşmesi ve turizm şirketlerinin iflas etmelerinden kaynaklanıyor.

2014 yılında Mısır ve Türkiyeye giden Rus turist sayısında sırasıyla %30 ve %15 oranında artış yaşandı.

ATORdan edinilen bilgilere göre, 2014de yurt dışı tur ve uçak bilet fiyatları ortalama %20-22 oranında pahalandı.

Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA, (DHA)
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024