Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2111 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2015 - 15:59

Yunanistan: Bugün ödeme yapamayacağız

Büyüt
Küçült
Yunanistan: Bugün ödeme
IMFye olan 1.6 milyar Euroluk borcu nedeniyle iflasın eşiğinde olan ve karar vermek için referandum kararı alan Yunanistandan kritik açıklama geldi. Yunanistan Maliye Bakanlığı, Bugün IMFye ödeme yapamayacağız dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, bu gece yarısına kadar Uluslararası Para Fonu a (IMF) yapılması gereken 1,6 milyar euroluk borç geri ödemesini yapmayacaklarını açıkladı. Ancak Varoufakis, Euro Bölgesi ile olası bir son dakika anlaşması ihtimali için Umarım olur yorumunu yaptı.

 

Avrupa Komisyonu dan yapılan açıklamada, Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile Yunanistan Başbakanı Alexis Tsiprasın dün gece geç saatlerde bir telefon görüşmesi yaptığı ve Euro Bölgesi in son teklifini Atinaya ilettiği ifade edildi.

 

Teklifin detaylarına dair bilgi vermeyen Komisyon sözcüsü İyileştirilmiş yeni Euro Bölgesi teklifi konusunda henüz Atinadan bir yanıt almadık dedi.

 

Merkel: Yeni tekliften haberim yok

Ancak Almanya Başbakanı Angela Merkelden gelen açıklamalar, yeni teklifin başarıya ulaşıp ulaşamayacağı konusunda şüphelerin oluşmasına yol açtı.

 

Kosova ziyareti sırasında konuşan Merkel, Bu geceyarısı kurtarma paketi programı sona eriyor. Ben yeni bir girişimden haberdar değilim dedi ve haberdar olduğu son Avrupa Komisyonu teklifinin Cuma günü Atinaya iletilen paket önerisi olduğunu belirtti.

 

Merkel gece yarısından sonra da Atina ile diyalog kapılarının açık olacağını vurgulayarak Ancak bunun ötesinde bir şey söyleyemem yorumunu yaptı.

 

Yunanistan bugünkü IMF borç geri ödemesini yapmaması halinde, borcunu geciktirmiş olacak. Her ne kadar IMF in 30 günlük geç ödeme opsiyonu tanıma hakkı bulunmasına karşın IMF Başkanı Christine Lagarde daha önce yaptığı açıklamalarda bu yetkiyi devreye sokmayacağını belirtmişti.

 

Yunanistan IMFye borcunu ödeyemezse, kurtarma paketine dahil olan Euro Bölgesi ve Avrupa Merkez Bankası borçlarını da ödeyememiş sayılacak ve temerrüde düşecek.

 

Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Yunanistanın uluslararası piyasalardan borçlanamaması ve Yunanistana borç vermiş olan tüm kurumların acilen anapara geri ödemesi talep etmesi gündeme gelecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024