Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1941 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2017 - 15:21

Yemende 4 günlük bilançou: 234 ölü

Büyüt
Küçült
Yemende 4 günlük bilançou: 234
Yemendeki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), başkent Sanada Husilerle dün öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasındaki çatışmalarda son 4 gün içinde 234 kişinin öldüğünü, 400den fazla kişinin ise yaralandığını duyurdu.

AA muhabirine telefonla açıklamalarda bulunan Yemendeki ICRC Sözcüsü Adnan Hizam, Husiler ile Salih yanlısı güçler arasındaki çatışmalar nedeniyle 234 kişinin hayatını kaybettiği ve 400den fazla kişinin yaralandığı bilgisini kayıt altına aldıklarını söyledi.

Başkentte çatışmaların olduğu bölgelerde halihazırda gergin bir sessizliğin hakim olduğunu aktaran Hizam, taraflara sivilleri koruma ve onları çatışmaların dışında tutma çağrısı yaptı.

Husilerin Salih yanlısı güçlerin kontrolünde bulunan Salih Camisi i ele geçirmeye çalışması üzerine Sana ın güneyindeki mahallelerde iki taraf arasında çatışmalar yaşanmış ve Husiler camiyi ele geçirmişti. Salih de cumartesi günü kendisine bağlı güçlere ve Yemen halkına Husilere karşı ayaklanmaları çağrısında bulunmuştu.

Yemende 2014 en bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Taraflar arasındaki çatışmalar cumartesi sabahı Sanada yeniden alevlenmişti. Eski Cumhurbaşkanı Salihin dün Husiler tarafından öldürüldüğü açıklanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024