Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2706 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2018 - 10:40

YEMEN: İranın ülkemizdeki projesi çökmek üzere

Büyüt
Küçült
YEMEN: İranın ülkemizdeki projesi çökmek
Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başkomutan Yardımcısı Ali Muhsin Salih, İranın Yemendeki projesinin çökmek üzere olduğunu belirtti.

Silahlı Kuvvetler Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Salih, Marib kentinde meşru ordu ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda görevli komutanlar ile bir araya geldi.

Salih, Ordu ve koalisyon güçlerinin yaptığı fedakarlıklar ve gösterdiği azim sayesinde İranın terörist Husi milisler üzerinden kurduğu Yemendeki projesi çökmek üzere ifadelerini kullandı.

Diyalog ve barışa karşı çıkan uluslararası barış ve güvenliği ihlal eden, Yemenin ve bölgenin güvenliğini tehdit edenlere asla taviz verilmeyeceğini kaydeden Salih, bütün topraklar kurtarılıncaya dek askeri operasyonlara devam etmek ve çabaları artırmak gerektiğini belirtti.

Yemen makamları, İranın bazı kentleri ele geçiren Husilere askeri ve mali destek verdiğini ifade ediyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemende, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014 en bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015 en bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024