Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2626 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Eylül 2015 - 15:07

Yabancı askeri üslere izin vermeyeceğiz

Büyüt
Küçült
Yabancı askeri üslere izin

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, ülkesinin hiçbir zaman askeri ve siyasi bloklara dahil olmayacağını ve topraklarında yabancı askeri üslerin yerleşmesine izin vermeyeceğini teyit etti.

Kerimov, Özbekistan bağımsızlığının 24. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama töreninde, Özbekistanın hiçbir zaman askeri ve siyasi bloklara dahil olmayacağını, topraklarında yabancı askeri üslerinin yerleşmesine ve askerlerimizin ülke sınırları dışında bulunmasına izin vermeyeceğini bir kez daha tekrarlamayı gerekli buluyorum dedi.   Bu ilkelerin anayasada yer aldığını vurgulayan Özbekistan lideri, Bu derinlemesine düşünülen duruşu, bu politikayı kendimiz için en doğru, tek doğru olarak görüyoruz ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz şeklinde konuştu. Kerimov, öncelikli görevler arasında, yakın ve uzak ülkelerle işbirliğinin güçlendirilmesini, karşılıklı yararlı ilişkilerin kurulmasını, ortak hedefler yolunda işbirliğinin geliştirilmesini gösterdi.   Özbekistanda 1 Eylül günü, bağımsızlığın 24. yıldönümü kutlanacak. Ülkenin kent ve köylerinde kutlama etkinlikleri düzenlenecek, halk şenlikleri ve konserler yapılacak.   Kerimov, geçen mart ayında da Özbekistanın tarafsızlık statüsünü koruması gerektiğini ifade etmişti. Devlet Başkanı, ülkenin herhangi askeri bloğa katılımını, topraklarında yabancı askeri üslerinin yerleştirilmesini ve Özbek askerlerinin yurt dışında bulunmasını engellemenin önemli olduğunu vurgulamıştı. (SputnikNews)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024