Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2251 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2018 - 12:12

Wasingtonpost:ABD Kongresi Suudi Prense karşı harekete geçmeli

Büyüt
Küçült
Wasingtonpost:ABD Kongresi Suudi Prense karşı harekete
Washington Post Yayın Kurulu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi kontrol altına alınmazsa ABD in Ortadoğudaki çıkarlarına zarar vermeye devam edecek. Bu nedenle de Kongre harekete geçmeli. çağrısında bulundu.

Washington Post Yayın Kurulu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında Sızdırılan yeni CIA bulguları, Muhammed bin Selmanın aleyhindeki detaylara bir yenisini ekledi. Kongre harekete geçmeli başlıklı bir makale kaleme aldı.

Makalede, Wall Street Journalın CIA ın gizli bir değerlendirmesine dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kaşıkçı ın ekim ayında ölümünden önceki ve sonraki saatlerde, cinayeti işleyen ekibi denetlediği kaydedilen danışmanı Saud el-Kahtaniye en az 11 mesaj gönderdiği ve bu mesajlar arasında muhtemelen öldürme emrini vermiş olabileceğini iddia ettiği anımsatıldı.

Mantıklı bir değerlendirme Veliaht Prensin bu işin sorumlusu olduğunu ortaya koyar

ABD Başkanı Donald Trump ve yakınındakilerin, Veliaht Prens Muhammed bin Selmanın Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduğuna dair doğrudan bir kanıt ya da kesin bir delil olmadığını savunduğuna işaret edilen makalede, Evet, ortada doğrudan bir delil olmayabilir ama herhangi bir mantıklı değerlendirme Veliaht Prensin bu işin sorumlusu olduğunu ortaya koyar. Trump yönetiminin bu sonucu reddetmesi, Suudi Arabistana karşı politikasının inkara dayalı olduğu sonucunu ortaya çıkarıyor. ifadelerine yer verildi.

Kaşıkçı cinayeti için bağımsız bir uluslararası soruşturmanın şart olduğuna dikkat çekilen makalede, Kongre üyelerinin de CIA Direktörü Gina Haspelin ellerindeki kanıt ve cevaplar konusunda gerekli komiteleri bilgilendirmesi için ısrarcı olmaları gerektiği kaydedildi.

Kongre harekete geçmeli

Geçen hafta, ABD Senatosunun alt komitelerine sunulan ve Trump yönetiminin Yemen savaşında Suudi Arabistana verdiği desteği bitirmesini öngören karar tasarısının oy çokluğuyla kabul edildiği aktarılan makalede, bunun iyi bir adım olduğu ancak Kongre üyelerinin daha geniş çaplı bir yasaya destek vermesi gerektiği belirtildi.

Makalede, Her partinin destek verdiği bir kanun tasarı, Suudi yönetiminde Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı kim varsa yaptırım uygulanmasını ve Suudi Arabistana tüm askeri satışların askıya alınmasını gerektirir. Böyle bir yasa, Savaş Yetkileri Kararı da bir değişiklik olarak sunulabilir. önerisinde bulunuldu.

Cumhuriyetçi Senatör Bob Corkerın Suudi Arabistan, ABD in yarı önemli bir müttefiki. Ancak Suudi Arabistan ve Muhammed bin Selman aynı şey değil, Veliaht Prens kontrolden çıktı. ifadelerine yer verilen makalede, Muhammed bin Selmana yaptırım uygulanmaz ve kontrol altına alınmazsa bu prens, ABD in Orta Doğudaki çıkarlarına zarar vermeye devam edecek





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024