Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3421 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2016 - 15:24

Uluslararası Teknoloji Bankası Türkiyede Kurulacak

Büyüt
Küçült
Uluslararası Teknoloji Bankası Türkiyede
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, En Az Gelişmiş Ülkelere destek verecek Uluslararası Teknoloji Bankası ın Türkiyede kurulmasını onayladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM), En Az Gelişmiş Ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirilmesi amacına yönelik, Uluslararası Teknoloji Bankasının Türkiyede kurulmasını onayladı.

BMden yapılan açıklamaya göre, genel merkezi Türkiyede olacak Banka, faaliyetlerine gelecek yıl başlayacak.

En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik faaliyet gösterecek Banka ile bu  ülkelerdeki bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirilmesi  amaçlanıyor.

Söz konusu ülkelere, bilim ve teknoloji politikalarının  geliştirilmesi, uygulanması, yönetişim mekanizmalarının kurulması konusunda  destek verecek Bankaya katkı payları ise gönüllülük esasına göre sağlanacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BM Genel Sekreter  Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada  Devletleri Yüksek Temsilcisi Gyan Chandra Acharya, dünyanın en yoksul ülkelerinin  bilimsel ve teknolojik altyapılarını genişletmeden güçlü ve sürdürebilir  kalkınmayı ve yoksulluğu ortadan kaldırmayı başaramayacaklarını belirtti.

Acharya, En Az Gelişmiş Ülkelerin BM 2030 kalkınma hedeflerine  ulaşabilmeleri için kalkınma süreçlerinin çeşitli aşamalarında teknolojiyi etkin  bir şekilde kullanmaları gerektiğine işaret ederek, Küresel toplumun,  yoksulluğun ortadan kaldırılması, yapısal dönüşümlerin hızlandırılması, bilim,  teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirmesine yönelik bu ulusları  destekleme sorumluluğu vardır. ifadesini kullandı.

Bankanın kurulmasının, bu ülkeler için hayati bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Acharya, kuruma ev sahipliği yapacağı için Türkiyeye teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler IV. Konferansı, 9-13  Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbulda yapılmıştı.

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konferansta yaptığı konuşmada, bu ülkelere yönelik olarak bir taahhüt paketi açıklamış, En Az Gelişmiş Ülkeler için Teknoloji Bankası rolü üstlenecek uluslararası bir merkez  kurulması da bu taahhütler arasında yer almıştı.

BM Sekreteri Ban Ki-munun talimatıyla, 2014 e Bankanın kuruluş  sürecinde organizasyonel ve operasyonel konularda danışmanlık yapması ve  önerilerde bulunması amacıyla, Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli oluşturulmuştu.

BM Genel Kurulu un onay kararıyla, Ban Ki-mun görevini devretmeden  önce Bankanın kuruluş süreci tamamlanmış oldu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024