Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2133 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Ukraynadaki çatışmalarda 6 bin 116 kişi öldü

Büyüt
Küçült
Ukraynadaki çatışmalarda 6 bin 116 kişi
Dünya Haberleri › Ukraynadaki çatışmalarda 6 bin 116 kişi öldü haberi

Birleşmiş Milletler (BM), Ukraynanın doğusunda ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında Nisan 2014ten bu yana devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 6 bin 116 olduğunu açıkladı.

AA

BM Cenevre Ofisi de düzenlenen basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, ölen 6 bin 116 kişi dışında 15 bin 474 kişinin çatışmalarda yaralandığını söyledi. Shamdasani, Ama gerçek rakamların daha yüksek olmasından endişe ediliyor dedi.

Ukraynadaki çatışmalar sırasında bu yıl şimdiye kadar 400 sivil öldürüldü diyen Shamdasani, bunlar arasında eski bir milletvekili ile iki gazetecinin bulunduğunu belirtti.

Shamdasani, Ukrayna ın doğusunda şubat ortasında başlayan ateşkese rağmen devam eden insani hakları ve ateşkes ihlallerinden dolayı endişeli olduklarını bildirdi. Shamdasani, Donetsk e çatışmaların arttığı ve Minsk anlaşmasının ihlal edildiğini gösteren raporlar var şeklinde konuştu.

Örnek olarak sadece 13 Nisanda altı Ukrayna askerinin öldüğü ve 12 askerin yaralandığı bilgisini veren Shamdasani, diğer taraftan da aynı gün dört ayrılıkçının öldüğünü ve 17 ayrılıkçının yaralandığını söyledi.

Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmaları durdurmak amacıyla 12 Şubat a Minsk e imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024