Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2275 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 12:13

Türkiyenin iade ettiği 3 İngiliz Londrada serbest

Büyüt
Küçült
Türkiyenin iade ettiği 3 İngiliz Londrada

TIMES: Üç İngiliz genç Suriyeye girerken durduruldu

IŞİDe katılmak istedikleri iddia edilen ve İstanbulda yakalanan üç İngiliz genç, terörizm şüphesiyle İngiltereye gönderildikten sonra Londrada gözaltına alındı. İngiltere polisi, yaşları 17 ve 19 arasında değişen üç gencin, Suriye sınırına geçme girişimi sırasında yakalandıklarını ve Londraya gönderildiklerini açıkladı.

INDEPENDENT: IŞİDe katılmak istedikleri iddia edilen üç genç İstanbulda yakalandı


Suriye sınırına geçme şüphesi bulunan üç İngiliz genç, Türkiyede yakalandıktan sonra İngiltereye getirildi. Londra merkez polis karakolunda sorguları devam eden gençler, terörizm saldırısı yapma planı şüphesiyle gözaltına alındı. Geçen haftalarda da Londradan üç genç kız IŞİDe katılmak için Türkiyeye gitmiş buradan da Suriye sınırına geçtikleri iddia edilmişti.

TELEGRAPH: IŞİDe katılmaya çalışan üç İngiliz genç İstanbulda yakalandı

Londrada yaşayan ve yaşları 17 ile 19 arasında değişen üç İngiliz genç, IŞİDe katılmak için Suriyeye gitmek üzereyken Türk yetkililerince durduruldu. Kimlikleri açıklanmayan gençler, cumartesi akşamı İngiltereye gönderildikten sonra Londra merkez polis karakolunda tutuldu. Bu gözaltılar, Londradan üç genç kızın cihatçı gelin olmak için evlerini terk etmelerinden birkaç hafta sonra yaşandı. Diğer yandan İngiliz Parlamentosu İçişleri Komitesi Başkanı, Irak ve Suriyeye giden İngiliz gençlerin sayısının tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu gösterdiğini söyledi.

BBC: Türkiye, Suriye girişiminden sonra üç İngiliz genci geri gönderdi

İngiltere Emniyeti, Suriyeye seyahat eden üç İngiliz gencin Türk yetkililer tarafından durdurularak İngiltereye gönderildiğini ve burada gözaltına alındığını açıkladı. Terörizm planı yapma şüphesiyle gözaltına alınan gençler, Londra merkez polis karakolunda sorgulandı. Bir Türk yetkili, BBCye yaptığı açıklamada, gençlerin Barcelonadan İstanbula uçtuklarını ve Türk yetkililerince Sabiha Gökçen Havalimanınında durdurulduklarını söyledi.

DAILY MAIL: IŞİDe katılmak isteyen üç İngiliz genç İstanbulda yakalandı

İngiltere polis sözcüsü, Türk yetkililerinin zamanında uyarılmasıyla üç gencin Suriyeye geçmeden yakalandığını söyledi. Cuma günü iki gencin kaybolduğu bilgisi verilirken iki gencin 19 yaşındaki başka bir genç ile Suriyeye geçme girişiminde bulunduğu bildirildi. Türk yetkililerle kontağa geçen İngiliz polisi, söz konusu gençlerin İngiltereye geri gönderilmesini sağladı.

Gonca YAĞCI / LONDRA, DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024