Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2356 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2018 - 17:39

Türkiyeden AB ye Sert Yanıt

Büyüt
Küçült
Türkiyeden AB ye Sert
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Edirnede tutuklu bulunan iki Yunan askerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

 

TÜRKİYEDEN JET YANIT

AB Komisyonu Başkanı Junckerın, tutuklu Yunan askerleri için yaptığı skandal açıklamaya hükümetten jet yanıt geldi. Katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Dışarıdan hiç bir şekilde şu tutuklansın şu serbest kalsın diye Türk yargısı kimseden emir alamaz dedi.

JUNCKER, ÇİPRAS İLE BULUŞTU

Juncker, meclis konuşmasından önce ise bir araya geldiği YunanistanBaşbakanı Aleksis Çipras ile basın toplantısı düzenledi. 

Yunanistanın içinde bulunduğu kurtarma programına yönelik mesaj veren Juncker, 20 Ağustos, Yunanistanın üçüncü ve son kurtarma programının nihayete erdiği gün olacak dedi.

Juncker, kemer sıkma önlemlerine ilişkin devam eden 4üncü gözden geçirme sürecinin olabildiğince erken tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, Bir an evvel, borç hafifletme önlemlerine yoğunlaşmalıyız. Tüm Avrupa üye ülkelerini sözlerini tutmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı.  

Yunanistanın yeniden ormal bir Avro Bölgesi ülkesi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Juncker, (Kurtarma programı sonrası) İhtiyati kredi olmayacak çünkü Yunanistanın programdan en temiz ve en net şekilde çıkışını sağlamak için her şeyi yapmamız gerekli değerlendirmesinde bulundu. 

ÇİPRAS SAÇMALADI: TÜRKİYE TAHRİK EDİYOR

Çipras da, Ağustos ayında kurtarma paketi programının sona ereceğini belirterek, İhtiyati bir krediye ihtiyaç olmadan memorandumdan temiz bir çıkışa ulaşmak için iyimser bir şekilde çaba gösteriyoruz dedi.

Türkiye ile ilişkilere değinen Çipras, Türkiye in tehlikeli tahriklerine karşı, sükunetimizi muhafaza edeceğiz diye konuştu.

ilgili haber





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024