Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3602 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2014 - 18:18

Türkiye 2014ün en kötü insan hakları olayları listesinde

Büyüt
Küçült
Türkiye 2014ün en kötü insan hakları olayları

Özgürlük Evinin raporuna göre, yılın en kötü insan hakları olayları arasında, Türkiyede başta Youtube ve Twittera olmak üzere, internete getirilen kısıtlamalar da yer aldı.

Özgürlük Evinin raporunda,  2014ün En İyi İnsan Hakları Olaylarını, Brezilyanın internet kullanma özgürlüğünü yasal güvence altına alması, Hong Kongun demokrasi hareketi, Endonezya Cumhurbaşkanlığı seçimi, Tunustaki yeni anayasası ve seçimler, gay ve lezbiyenler için insan haklarının artması olarak sıraladı.

İlgili HaberTürkiyenin AB üyelik süreci dondurulsun

Özgürlük Evinin, 2014ün En Kötü İnsan Haklar Olaylar listesinde, genel olarak internet erişimine getirilen kısıtlamalar yüzünden Türkiye de yer aldı. Özgürlük Evi, bir karikatür eşliğinde yayınladığı Türkiye ile ilgili bölümde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın başbakanlığı zamanında Youtube ve Twittera erişimde getirdiği yasaklara değinilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çalışma arkadaşları Twitter hayranı kişiler değiller. Hükümet lideri ve yakın çevresinin yolsuzluklarına ilişkin kayıtların sitelere sızması üzerine, hükümet Twitter ve Youtubeun fişini geçici olarak çekti. Eylül ayında, Internet Yönetimi Forumuna ev sahipliği yaptıktan yalnızca birkaç gün sonra, demokratik ölçülerden uzaklaşan başka bir dizi girişimin yanı sıra, Erdoğan internete erişimi kısıtlayan yasayı onayladı görüşüne yer verildi.

Özgürlük Evinin 2014ün En Kötü İnsan Hakları Olayları listesinde, Meksikada ceza adaleti, Nijeryada Boko Haram eylemleri, Rus hükümetinin yurt içinde ve dışındaki saldırgan tutumu, Çinde baskıların artması, IŞİD krizi, Mısırda Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisinin devlet başkanlığına seçildikten sonraki uygulamaları da yer aldı.

Özgürlük Evi, geçtiğimiz günlerde yayınladığı başka bir raporda da, Türkiye, kısmen özgür ülkeler arasında yer almış, Türkiyenin kısmen özgür sayılmasında hükümetin Gezi Parkı olayları sırasında protestocuları sert bir biçimde bastırmasının ve Adalet ve Kalkınma Partisinin özel sektöre, kendi politikaları çizgisinde yer alması için baskı yapmasının büyük rol oynadığı belirtilmişti.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024