Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1881 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Eylül 2018 - 13:16

Trump’tan düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklaması

Büyüt
Küçült
Trump’tan düşürülen Rus uçağıyla ilgili
ABD Başkanı Donald Trump, Suriyede düşürülen Rus uçağıyla ilgili konuştu.

Trump, Polonya Cumhurbaşkanı Andrjej Dudayla Beyaz Sarayda düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. İsrailin Suriye in Lazkiye bölgesine düzenlediği hava operasyonu sırasında düştüğü açıklanan Rus uçağıyla ilgili olarak Trump, Bana öyle geliyor ve görünüyor ki uçağı düşüren Suriye ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaydan ve 14 kişinin ölmesinden dolayı üzgün olduğunu belirten Trump, ABD in Suriyede bulunma nedeni olarak DAEŞı gösterdi ve İşi bitirmeye çok yakınız açıklamasında bulundu.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO: ABD BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYOR

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriyede düşürülen Rus askeri uçağının, bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın önemini hatırlattığını savundu.

Pompeo, Suriyede düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin yaptığı yazılı bir açıklamada, uçağın düşürülmesini alihsiz bir kaza olarak nitelendirerek, ABD, Suriyede Beşşar Esed rejimine ait uçaksavar ateşiyle düşürülen Rus uçağındaki mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyor ifadesini kullandı.

YANLIŞ HESAPLAMALAR TEHLİKELERE YOL AÇIYOR

Pompeo açıklamasında ayrıca, Düşürülen Rus uçağı herkese bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın gerekliliğini ve Suriyede gerçekleştirilen askeri operasyonlarda yapılan yanlış hesaplamaların yol açtığı tehlikeleri hatırlatmaktadır görüşüne yer verdi.

Durumun, Suriye sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) uyarınca acilen çözüme kavuşturulmasına dikkati çektiğini vurgulayan Pompeo, Yaşanan olay, bölgeyi tehdit eden İranın tehlikeli silah sistemlerini bir şekilde Suriyeye yöneltmesine son verilmesinin önemini göstermektedir değerlendirmesinde bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024