Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2716 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2017 - 11:17

Trump İle Selman Görüştü.

Büyüt
Küçült
Trump İle Selman
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Donald Trumpla yaptığı telefon görüşmesinde, ABD in Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma girişiminin, barış müzakerelerine zarar vereceği ve bölgede gerginliği tırmandıracağı uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPAda yer alan habere göre, iki lider yaptıkları görüşmede, Riyad ile Washington arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri ele aldı. Trumpı, Kudüsün statüsüyle ilgili herhangi bir değişikliğin, barış müzakerelerine zarar vereceği ve bölgede gerginliği artıracağı konusunda uyaran Selman, Kudüsün konumu itibarıyla ve Mescid-i Aksa ın Müslümanların ilk kıblesi olmasından dolayı böylesi tehlikeli bir adımın dünyadaki tüm Müslüman halkları tahrik edeceğini vurguladı.

Kral Selman ayrıca Suudi Arabistanın geçmişten bu yana Filistin halkına ve tarihi haklarına destek verdiğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trumpın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile telefon görüşmesi yaparak, ABD in Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıma ve Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma planını dile getirdiği duyurulmuştu.

ABDNİN KUDÜS YASASI

ABD Kongresi, 1995 yılında Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyan bir yasayı kabul etmiş ancak o tarihten bu yana görev yapan başkanların tamamı ülke çıkarlarını gerekçe göstererek büyükelçiliği Tel Avivde tutmuş, kentin statüsüyle ilgili yürütülen müzakerelere destek vermişti. ABD Başkanları 1995 en bu yana, söz konusu yasadaki ilgili maddeyi kullanarak her 6 ayda bir büyükelçiliği Tel Avivden Kudüse taşıma kararını erteliyordu.

Seçim kampanyası sırasında ABD elçiliğini Kudüse taşıma sözü veren Trump da selefi Barack Obamadan görevi devraldıktan kısa bir süre sonra yasanın ilgili maddelerini askıya almış ve erteleme yetkisini kullanmıştı. Trump daha sonra haziran ayında ikinci kez elçiliğin taşınmasıyla ilgili yasanın yürürlüğe girmesini ertelemişti.

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Trumpın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek olan Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüse Taşınmasına İlişkin Yasayı daha fazla bekletmeyip Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyacağı ve ِABD Büyükelçiliğinin Kudüse taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024