Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1821 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Kasım 2017 - 16:29

Suudi Arabistan’da ikinci dalga

Büyüt
Küçült
Suudi Arabistan’da ikinci
Suudi Arabistan’da yolsuzluk soruşturmalarında ikinci dalga gözaltıların başladığı belirtildi.

Suudi Arabistandaki yolsuzluk soruşturmaları da ikinci dalga gözaltılar başladı. Kaynaklar, gözaltına alınanlar arasında 2011de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulazizin yakınlarının da bulunduğunu söyledi.

Onlarca prens, devlet çalışanı ve iş adamı, Cumartesi günü başlayan ilk dalgada gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki kişilerin, Riyaddaki 5 yıldızlı otellerde tutulduğu tahmin ediliyor.

ÇOK SAYIDA KANIT ELE GEÇİRİLDİ

Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğunu ifade etmişti. Başsavcı Şeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından çok sayıda kanıt elde ettiklerini de söylemişti.

Pek çok Suudi Arabistan vatandaşı, gözaltıları devlet kaynaklarının sömürülmesine son vereceği gerekçesiyle memnuniyetle karşıladı. ABD Başkanı Donald Trump da bu kişilerin ülkeyi yıllardır sağanlar olduğunu ifade etti.

TAHT KAVGASI İDDİALARI

Ancak Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu a başkanlık yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salmanın iktidarı tamamen ele geçirmek için bunu yaptığını söyleyenler de var. Haziran ayında Veliaht Prenslikten azledilen Muhammed bin Nayifin malvarlığının dondurulduğu iddiası da bu ihtimali kuvvetlendiiyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024