Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2892 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2018 - 08:55

Suudi Arabistan, İspanyadan savaş gemisi alıyor

Büyüt
Küçült
Suudi Arabistan, İspanyadan savaş gemisi
Suudi Arabistan Velihat Prensi Selmanın İspanya ziyaretinde, değeri 2 milyar avroyu bulan 5 küçük savaş gemisinin Suudi Arabistana satılması konusunda mutabakat beyannamesi imzalandı.

Selman, Fransa ın ardından İspanyayı ziyaret etti. İlk olarak Kral Felipe tarafından kabul edilen Selman, daha sonra heyeti ile Başbakan Mariano Rajoy ve Savunma Bakanı Maria Dolores Cospedal ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

İspanya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, ziyarette savunma alanında mutabakat beyannamesinin yanı sıra hava taşımacılığı, kültür, bilim, istihdam gibi değişik alanlarda anlaşmalar imzalandığı kaydedildi.

Resmi haber ajansı EFEye göre, heyetler arası toplantıya Suudi Arabistana değeri 2 milyar avroyu bulan 5 Avante 2200 tipi savaş gemisi satmak ve bu ülkede bir donanma üssü inşa etmek isteyen Navantia şirketinin Esteban Garcia Vilasanchez de katıldı.

Haberde, savaş gemilerinin inşasının Cadiz kentinde yapılacağı, aynı zamanda anlaşmanın Suudi donanmasının eğitilmesini de içerdiği belirtildi.

İspanya şirketleri, Selmanın açıkladığı 2030 vizyonu kapsamındaki projelerle de ilgileniyor.

İnsan hakları kuruluşları ise Madridden, Yemene yönelik saldırıda kullanılabilecek savaş gemilerinin satılmamasını istedi.

Selman, İspanyadan önce Mısır, ABD ve İngiltereyi ziyaret etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024