Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2320 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2015 - 06:17

Suriye, Süleyman Şah operasyonunu BMye şikayet etti

Büyüt
Küçült
Suriye, Süleyman Şah operasyonunu BMye şikayet

Suriyenin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen açık oturumda yaptığı konuşmada Türkiyenin yüzlerce asker ve askeri araçlarla Suriye topraklarına girdiğini belirterek, Suriye topraklarına açık bir saldırıda bulunduğunu savundu.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre Caferi, bu hareketiyle Türkiyenin bölgedeki emelleri ile Türk rejimi ile IŞİD terör örgütü arasında var olan derin bağları da gözler önüne serdiğini iddia etti.

Büyükelçi Caferi, BM Güvenlik Konseyinin uluslararası barış ve güvenliğin korunmasına ilişkin bir oturumdaki konuşması sırasında bazı ülkelerin kendi emelleri doğrultusunda dünyanın dört bir yanından kana susamış kiralık teröristleri toplayıp, silahlandırmaları ve finanse ettikleri savını dile getirirken Türkiyeye sert eleştirilerde bulundu.
 
Türk rejiminin yüzlerce asker ve askeri araçlarla Suriye toprakları dahiline girmekle Suriye topraklarına açık bir saldırıda bulunduğunu söyleyen Caferi, bu hareketiyle Türkiyenin bölgedeki emelleri ile Türk rejimi ile IŞİD terör örgütü arasında var olan derin bağları da gözler önüne serdiğini iddia etti.

PENTAGON KAMPLARINDA KİRALIKLARI EĞİTMEK GK KARARLARINI AŞMIŞTIR
 
Caferi konuşmasında, eğit donat programını kastederek ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suudi Arabistan, Türkiye, Katar ve Ürdünde gözetimi altındaki kamplarda yabancı kiralıkları eğitmesi ve Suriye devletine karşı savaşmak için gönderilmelerinin misakın en basit ilkelerine açık bir ihlal ve ABDnin Güvenlik Konseyi 2170, 2178, 2195 ve 2199 sayılı kararlarını gerekçelendirmesinde yersiz bir aşma olduğunu da savundu.

ŞAMIN TÜRKİYEYE BMYE ŞİKAYET ETMESİ NE ANLAMA GELİYOR?
Uluslararası antlaşmalarda bir ülke sınır güvenliği ihlali olduğu zaman sınır komşusunun toprağına girebiliyor. Bilgi vermesi gerekiyor. Onay istenmiyor.
Türkiye, kendi sınırından yaklaşık 70 kilometre uzaktaki karakoldaki askerleri tahliye etmiş,
türbeyi taşımıştır. Karakol ve türbenin bulunduğu topraklar Türkiyeye ait.
Şam yönetimi de güvenliği sağlayamadığı için Türkiye uluslararası hakkını kullandı.

İKİNCİ ANLAŞMA YAPILMADI

Ancak Şam yönetiminin haklı olduğu bir konu var. O da yer konusu.
Süleyman Şah Türbesinin yeri için yıllar önce Suriye yönetimi ile anlaşma sağlanmıştı.
Karakolun da yer aldığı yer için iki ülke imza atmış, Halepteki yer Türkiye toprağı olarak yer almıştı.
Ancak yeni yer için anlaşma yapılmadı. Türbe ve karakol Suriye sınındaki Eşme köyüne konuldu.
Bunun için Şam yönetimi onay vermedi. Şam yönetimi bölgeyi koruyamadığı için yapılan bu operasyonda Şam yönetiminin elindeki tek koz bu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024